Pozvánka na Laser Masters Lipno 2007 - Mistrovství ČR veteránů na Laseru

Martin Soušek | 01.08.2007

Dost bylo posedávání v hospodách na břehů jezer a přehrad. Dost bylo chytráckých řečí na adresu svých ratolestí a svěřenců. Dost bylo posměšků mladých reprezentantů, kteří ty z nás, kteří přece jen přes svůj pokročilý věk zkoušejí na Laseru závodit s mlad

Vážení kamarádi zralí jachtaři

Dost bylo posedávání v hospodách na břehů jezer a přehrad. Dost bylo chytráckých řečí na adresu svých ratolestí a svěřenců. Dost bylo posměšků mladých reprezentantů, kteří ty z nás, kteří přece jen přes svůj pokročilý věk zkoušejí na Laseru závodit s mladými, častují doporučením k návratu do hrobu.

Chceme vlastní závod bez mladých, kteří nás ohrožují nepřiměřeně rychlou jízdou. Je čas vstát s rakví a naskočit na svého Lasera.

Protože na samostatný závod, který nám nabídli kamarádi z Žermanic se při naší důkladnosti nejsme schopni připravit a zorganizovat důstojnou účast, odkládáme nabídku na samostatný závod na další roky.

Rada závodících starších přesunula Czech Masters 2007 na Lipno do termínu MČR, tedy 30.8. – 2.9.2007. Martina Souška prosím o přesunutí původního závodu na jinou vodu a termín a o zajištění účasti své i ostatních českých rozhodčích, specielně členů obávané flotily JURY.

Rozjížďky se uskuteční v odpoledních hodinách po návratu dětí z vody. Tím budeme mít zajištěny lodě (cca 30 Laserů mohou obchodně zdatní zájemci od juniorů nacharterovat za iontové nápoje typu PIVO, RUM), vodu, hojnou účast (stejně s dětmi na Mistrovství jezdíme očumovat a prudit) a zázemí klubu. Protože rozhodčí MČR budou již pravděpodobně vyčerpáni (a navíc počítáme s jejich účastí, především p. Lukše a Bělunka), prosíme naše děti o pořadatelské a rozhodcovské zajištění, samozřejmě za laskavé pomoci TJ Černá v Pošumaví (prosím laseristu p. Vachela a Kotisu o přímluvu).

Závod bude uspořádán s ohledem na bezpečnost a zdraví nás dříve narozených co nejblíže u břehu a bude tedy divácky atraktivní (TV Nova by si smlsla). Bójky budou nesrovnatelně blíže než pro juniory. V extrémní pořadatelské nouzi by mohl být i letmý start ze břehu a můžeme objíždět bójky v kotvišti. Nepůjde o kvantitu, ale o kvalitu.

Podrobnosti závodu projedná vrcholný orgán českých Masters - rada starších přímo u piva v hangáru u vody.

Jmenovitě zvu pány Kantoríka, Čutku, Chlupa, Lukše, Bělunka, Trčku, Kotisu, Hučka, Černého, Lachnera, Guryču, Šenkýře, Audiho, Vachela, Hyrše, Touška i další, kteří se udrží na Laseru (pokud je na něj realizační tým odnese). Dále zvu kamarády ze Slovenska a snad k nám zavítají i veteráni z jiných zemí.

Tříštění závodního pole na věkové skupiny zamezíme takto. Nebudou zřizovány kategorie jako Učeň až RakvRakvMasters (Aprentice – Great Grand Masters), ale bude zvýhodnění za věk nad 35 let (od bodů každé rozjížďky odečíst koeficient věku Kv = počet závodníků x stáří nad 35 let / 50) a penalizace za odjeté závody v roce 2007 (počet každý čestně nahlásí x počet závodníků / 30). Konečně se na mistrovství vyplatí být starý a netrénovat. Např. při 20 lodích borec stáří 65 let odečte od výsledku každé rozjížďky 12 bodů. Naopak kdo na Laseru najel již 12 závodů, připočte 8 bodů.

Prosím o maximální rozšíření této pozvánky mezi laseruchtivé závodníky i o pomoc při organizaci závodu. Předběžné přihlášky a nabídku pomoci posílejte na moji adresu pospisilm@ohlzs.cz nebo telefonujte na 724 132 409.

Těším se na Vaši účast za radu starších

Martin Pospíšil

Starší články z kategorie Závody

O víkendu 28.7.-29.7. se uskutečnila na Boleváku Letní vánoční regata.....

V příloze naleznete vypsání závodu a plachetní směrnice pro závod Mistrovství ČR v lodní třídě ST...

23. - 26. SRPNA 2007, Nové Mlýny – Pavlov, Česká republika

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

Zobrazit všechny články


nahoru