Pozvánka na 50. setkání jachtařů v Libštátě

Eva Skořepová | 24.01.2020

Připomínáme, že v sobotu 8. února se v Libštátě uskuteční jubilejní padesáté setkání jachtařů. Je to ojedinělá příležitost, jak se setkat s osobnostmi českého námořního jachtingu od pamětníka Oldřicha Karáska přes Richarda Konkolského, Rudolfa Krautschneidera, Jiřího Denka a mnohé další jachtaře a námořníky až po Martina Dolečka.


 

Každý účastník setkání obdrží jako bonus speciální publikaci k tomuto výročí. Knížka obsahuje zprávu o Libštátském příběhu, seznam všech kteří v Libštátě vystoupili, fotografickou dokumentaci, stručnou historii námořního jachtingu v Čechách, medailonky vybraných nežijících jachtařů, výběr slavných českých lodí, přehled významných plaveb a událostí v českém námořním jachtingu a příběhy a eseje všech, kteří přispěli. Tři prázdné stránky vybízejí k autogramiádě.

 

Celá akce začíná již v pátek v podvečer, kdy od 18 hodin začne neorganizované setkání v prostorách SD Libštát. K poslechu, zpěvu a tanci bude hrát country kapela jachtaře Karla Eliáše a promítat se budou jachtařské filmy.  

 

V sobotu od 10 do 19 hodin budou na programu prezentace a rozhovory s pozvanými osobnostmi českého námořního jachtingu. Od 20.00 hodin bude následovat Velký námořnický bál. K tanci a poslechu bude hrát kapela Kaleidoskop. V sobotu od 13 hodin se v kině budou promítat filmy a prezentace z nejzajímavějších akcí minulé sezony: například Druhá česká solo plavba kolem světa, Nord West Passage, Země Františka Josefa, Úspěchy českého regatového jachtingu 2019…

 

Ubytování je možné s vlastním spacím pytlem na lehátkách v OÚ Libštát, pokoje jsou k dispozici také v okolních penzionech.

Za pořadatele zve všechny příznivce jachtingu Jarda Bernt.

Přílohy ke stažení

  pozvanka_2020.pdf (1M)

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Zajímavé jachtařské přednášky určené jak zkušeným jachtařům, tak široké jachtařské veřejnosti ...

Na tomto místě můžete on-line zakoupit vstupenky na akci, která proběhne 6. 3. 2020 od 19 hodi...

 Jachtklub Lázně Toušeň zve všechny závodníky lodních tříd Cadet, Fireball a 420 na Skiregatu,...

ČSJ má stejně jako vloni možnost prezentovat český jachting na výstavě FOR BOAT v Praze od 13....

Milí příznivci mořeplavby a plachetnic, přijďte na naše povídání o jedinečné a rekordní plavbě...

Zobrazit všechny články


nahoru