Posádka 49er FX Dominika Vaďurová - Sára Tkadlecová

Dana Dvořáková | 29.06.2018

Kieler Woche a poprvé zlatá skupina


Jak by naše cesta vypadala, kdyby byla bez problémů, se asi nedozvíme. Domi přijela do Kielu v sobotu brzo ráno. Sára letěla odpoledne s přestupem v Londýně, kde ji ale kvůli zpoždění prvního letu uletělo letadlo do Hamburku, a další bylo k dispozici až druhý den ráno. Naše cesty mají i své výhody – dost se zlepšujeme v oblasti krizového managementu. Jelikož jsme ani jedna moc nenaspaly, nedělní trénink byl krátký. Po zbytek týdne nám ale počasí přálo, a my měly 5 intenzivních dní ve větru nad 14 uzlů. Předzávodní trénink s Umbertem byl perfektní přípravou pro první dny Kieler Woche, které se nám povedly, a my jsme se poprvé kvalifikovaly do zlaté skupiny s několika TOP 10 výsledky. Následující dny v „gold fleet“ nám přinesly mnoho nových zkušeností a poznatků do budoucna. Na finálové dny byl vítr nestabilní, poslední den jsme vyjeli na vodu až v 6 odpoledne a přicházeli kolem půl 9.

 

 

 

 

 

Kieler Woche je největším evropským závodem, na kterém se vždy můžeme těšit na kvalitní jachting (a déšť). Dva týdny na německém severu jsme zakončily přespávačkou v autě (naším domovem na cestách) na liduprázdném parkovišti, abychom mohly brzy ráno vyrazit směr Dánsko. Loď s autem jsme odložily na farmě uprostřed ničeho, odkud jsme se pak potřebovaly dostat do centra Aarhusu. Naštěstí se nás ujala paní domácí a zavezla nás na zastávku. V autobusu neberou karty, ani eura, my ale přemluvily pana řidiče, který nám eura směnil a pak nám 40 minut vyprávěl o svém (zajímavém!) životě.

 

Poslední dva týdny jsme měly zážitků až dost. Předtím, než se vrátíme do Aarhusu na 10denní trénink před Mistrovstvím světa, nás čeká týden doma. Děkujeme všem za podporu!

 

S & D

Starší články z kategorie Závody

Grand prix lodních tříd RS Aero a RS Tera se konal tento víkend v Lipně nad Vltavou. Do pátého...

Letos se na Mistrovství Itálie ORC sešlo na startu 36 lodí ve třídě A (velké lodě) a ve skupin...

V Německém Kielu skončil  jachtařský svátek Kieler Woche.  

Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cupse jel od 8. do 16. června....

O víkendu 16. až 18. června se v Černé v Pošumaví konalo Mistrovství České republiky v lodní t...

Zobrazit všechny články


nahoru