PETR S BOBIKEM SI POLEPŠILI

Antonín Mrzílek | 25.09.2008

Kluci si v Medembliku polepšili....

Dobré ráno do Čech

Tak dnes ráno, kdy fouká vítr okolo 6m/s už se kluci prostě naštvali a dohodli se, že když bude někdo tak ochotný, půjčí si od nich náhradní spinakr a budou závodit na něj. A když budou chtít jsou odhodláni ho i zakoupit. Hned když jsme přijeli do YC dali se do shánení. Jedna holandská posádka se kterou jsme se dost spřátelili s sebou náhradí balón neměla. Trochu nás to mrzelo, ale nevzdali jsme se a vyrazli hledat někoho jiného. Netrvalo to dlouho a Petr už nesl spinakr. Je zapůčený od rumuské posádky. Potom přijíždějí i Němci a jejich spinaker je mnohem lepší. Vybíráme si ten od nich a spěcháme za měřičem třídy jestli nám spinaker vůbec proměří. Všichni doufáme, že ano, protože měřič sám nám řekl, že náš spinakr je špatný.

Měřič tu zrovna není tak musíme čekat. Mezi tím opavujeme loď. Včera na vodě jsme zjistili pár věcí, které se dají doladit, tak se na to Boban vrhul a zkracuje vanty.

Petr byl asi 40 min nezvěstný. Poté se vrací s úsměvem na tváři." Jo máme to, ještě jsem musel psát oficiální žádost, aby jsme nemuseli přepisovat čísla.Všichni byli moc ochotní, ale nakonec mi tenhle připadá nejlepší."

V plánovanou 13tou hodinu se startovalo za slušného větru okolo 8m/s. Start nebyl zrovna ideální, ale rychlost lodě vše vynahradila, takže jsme 1. bojku točili na 4 místě. Teď nastala chvíle na kterou jsme čekali. Zatím co do posud jsme vždy ztráceli tak se zapůjčeným spinakrem jsme začali dojížďet posádky před námi.Ostatním posádkám jsme se přitom vzdalovali. Bóji číslo 3 jsme tak točili na 3 místě se slušným náskokem na zbytek pole.

Následující stoupačka se nám velice vyvedla. Celých cca 5 km jsme jeli na dva obraty s vychytáním změny od vycházejícího slunce. Bylo z toho 2 místo na jedničce se zanedbatelnou ztrátou na vedoucí loď. Celý karusel jsme si toto místo udrželi. Mezitím vítr zeslábl na nějakých 3-4m/s, ale vysoké vlny zůstali. Proto jsme během karuselu změnili nastavení a vydali se do poslední stoupačky, během níž jsme bohužel jedno místo ztratili a nakonec dojeli jako třetí. I tak máme z dnešního výkonu velice dobrý pocit.

V celkovém pořadí se z devátého místa posouváme na sedmé.Vzhledem k tomu, že máme před sebou ještě 4 rozjížďky, doufáme v náš další posun výsledkovou listinou.

Po vzájemné dohodě s Bobanem jsme se rozhodli zapůjčený spinaker koupit (500 Eur)

Petr a Lucka Storchovi

Starší články z kategorie

Vypsání 5. ročníku mezinárodního námořního závodu EUROREGATTA 2009. Zveme české a slovenské jacht...

Dvackaři pozor!!! Na pískovně Tišice je závod nově vypsán i pro vás a to s koeficientem 3

Pozvánka na závod, vypsání a přihláška

Druhý závodní den Vintage od Lucky Storchové

Další zpráva z Medembliku

Zobrazit všechny články


nahoru