PĚKNÉ ŠESTÉ MÍSTO VIKIHO V KIELU

Antonín Mrzílek | 22.06.2006

V úterý skončila první část Kielerwoche. Po čtyři dny měly závodit národní a mezinárodní třídy.
Vzhledem ke slabému větru se první den vůbec nevyjelo a druhý se nedokončily žádné rozjížďky. Takže se nakonec jezdilo v pondělí ve velmi slabém větru a v úterý konečně ve větru od 5 do 8 m/s.
Myslím, že rozhodčí, alespoň na okruhu „H“, který je tradičně určen pro 420, zbytečně „odtroubili“ konec v prvním dnu už v 15 a ve druhém v 16 hodin, když potom vždy přišel celkem slušný větřík kolem 3 m/s.
Výborně si vedl (pod dohledem svého Romči) Viktor Teplý, jež byl před posledním dnem na krásném 3. místě. V posledních jízdách však trochu zariskoval a klesl na 6. pozici. I tak je to velmi pěkný výsledek z celkového počtu 50 startujících Evrop.
„Dvackařky“ Lenka Mrzílková s Hankou Chudějovou jezdily v pondělí velmi dobře a držely se na dobrém 53. místě z celkových 154 lodí. V třetí rozjížďce zvolily nedobré první křídlo, ve čtvrté odstartovaly z třetí řady a v poslední naopak z první, která však byla téměř celá příliš nahoře při černé vlajce. Nakonec z toho byla 96. Stejně jako Viki i holky byly poprvé ve své nové třídě v zahraničí.
Martina s Petrou Žákovy se psychicky nevyrovnaly se slabým větrem, který jim příliš nesedí a po prvním jachtařském dnu na tom byly velmi špatně. V úterý se sice o třídu zlepšily, ale nestačilo to než na 128. místo.
Práce rozhodčích se mi příliš nelíbila. Kromě výše popsaného hazardování s větrem a časem, se nedařilo příliš stavět startovní čáru a nežli by pan rozhodčí posunul startovní bójku, uchýlil se k „osvědčené“ černé vlajce. Další problém nastal, když měli rozhodčí napsat lodě, které byly přes. Takže všechny skupiny musely 20 minut čekat než rozhodčí tenkým fixem napíše asi 20 lodí, protože musel každé pětimístné číslo několikrát obtáhnout, aby bylo k přečtení.
Držme palce našim zástupcům v olympijských třídách.
tm

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Závodem „O kapitánskou dýmku“ skončila poslední jarní akce SPORTOVNÍHO CENTRA MLÁDEŽE...

Sportovní centrum mládeže při YC CERE Praha pořádá již třetí soustředění na Nových Mlýnech. V n...

Schůze Komise vrcholového sprotu ČSJ se konala 20.1.2005 v prostorách ČYKu Praha.

Zobrazit všechny články


nahoru