Open House Praha

Eva Skořepová | 09.05.2023

Loděnice Českého Yacht Klubu byla zařazena do programu festivalu Open House Praha. Festival nabízí možnost nahlédnout zdarma do 107 běžně nepřístupných budov a prostorů. A jednou z nich je právě loděnice Českého Yacht Klubu, která vloni oslavila 110. výročí. Víkend otevřených budov proběhne od 20. do 21. května. 


Festival už několik let není pouze jeden víkend v roce, ale nabízí pestrou nabídku doprovodných programů ve festivalovém týdnu.Od pondělí 15. května se tak můžete vypravit na celou řadu komentovaných procházek, prohlídek budov, debat, přednášek a mnoho dalších akcí.

 


  
V Českém Yacht Klubu si můžete prohlédnout interiér této unikátní kulturní památky, která dodnes v téměř nezměněné podobě plně slouží svému účelu. Prohlédněte si mansardu, kterou kdysi obýval sám spoluzakladatel klubu a českého jachtingu Josef Rössler-Ořovský a zastavte se v prosklené verandě, kde se natáčel oblíbený film Vrchní, prchni! s Josefem Abrhámem.

 


 
A pokud se vám tam zalíbí, můžete přivést své děti, které v Českém Yacht Klubu mohou začít s jachtingem stejně jako ve spostě dalších klubů v celém Česku - www.zacnisjachtingem.cz

 
Více o festivalu zde: https://www.openhousepraha.cz


 

 

Kluby v článku

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Jachting byl dodatečně zařazen do programu Letní olympiády dětí a mládeže (LODM), která se usk...

Necelých 6 měsíců nás dělí od startu 27. České námořní rallye – Mistrovství ČR One Design 2023...

Jako organizátoři Yacht Village V4 Cupu vás oficiálně zveme na závody, které se uskuteční ve d...

Český Yacht Klub v sobotu 15. 4. 2023 pořádá oslavu u příležitosti 130 let výročí založe...

Pokud mate zájem nominovat se na virtuální olympijskou regatu, můžete se od 1. března zaregist...

Zobrazit všechny články


nahoru