Ondřej Teplý Juniorem roku

Eva Skořepová | 09.10.2016

Ondrřej Teplý byl zvolen Juniorem roku Ministerstva vnitra ČR.

Podobně jako v minulém roce, i letos se nejúspěšnější reprezentantkou Ministerstva vnitra stala Martina Sáblíková. Druhou příčku obsadila biatlonistka Gabriela Koukalová a o třetí příčku se poprvé v historii dělí dvě dámy – Veronika Vítková a Adéla Bruns. Juniorem roku byl vyhlášen Ondřej Teplý a do Síně slávy přibylo jméno Martin Doktor.

Jachting je v Centru sportu MV od roku 1995. Mezi úspěšné jachtaře, kteří byli zařazeni v tomto oddělení, patří kromě Ondry například Lenka Vydra Šmídová, Michal Hrubý, Patrik Hrdina, Michael Maier, Veronika Kozelská Fenclová, Markéta Audyová, Viktor Teplý.

Při vyhlášení Sportovce Ministerstva vnitra roku 2016 představilo Centrum sportu MV novou značku OLYMP, pod kterou naváže na bohatou sportovní historii.

Pod názvem Policejní sportovní klub Olymp se začalo centrum prezentovat v 90. letech minulého století a název byl používán až do roku 2009, kdy v rámci transformace vznikla organizace s názvem Centrum sportu Ministerstva vnitra. „O návrat Olympu jsme usilovali téměř rok a půl,“ říká Jiří Beran. „Je to jasné, srozumitelné, a my vlastně všem našim sportovcům na cestě na vrchol, tedy pomyslný Olymp, pomáháme,“ dodává.

Změna názvu se líbí i náměstkovi ministra vnitra Jiřímu Zmatlíkovi, pod nějž sportovní centrum spadá. „Jen ti nejlepší z nejlepších i ve vynikajících podmínkách opravdu vrcholu dosáhnou. Věříme, že nová značka přinese našim sportovcům štěstí i řadu úspěchů. A všem dnes oceněným děkujeme za příkladnou reprezentaci a přejeme minimálně stejné výsledky i v průběhu dalšího roku,“ uzavírá Jiří Zmatlík.

Úplné výsledky soutěže najdete zde.

Záznam ze slavnostního vyhlášení Sportovce Ministerstva vnitra roku 2016 sledujte v neděli 9. 10. 2016 v 10:40 na ČT Sport, případně v repríze 10. 10. 2016 ve 2:15.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V sobotu 17. září skončila v Riu de Janeiru paralympijská regata. Poprvé v historii se jí účastni...

Necelé tři týdny po skončení olympijských her byla včera v Riu de Janeiro slavnostně zahájena XV....

Dnes končí olympijské hry v Riu a skončila také olympijská regata, jíž se účastnili i tři čeští j...

Ani jeden ze tří českých reprezentantů se nedostal do závěrečné medailové rozjížďky.

V Riu se včera za silného větru kolem 20 uzlů odjely další dvě rozjížďky ve třídách Laser Standar...

Zobrazit všechny články


nahoru