Olympiáda dětí a mládeže 2015

Dana Dvořáková | 29.06.2015

Ve čtvrtek 19. 6. 2015 byla slavnostně ukončena VII. letní olympiáda dětí a mládeže, jejímž pořadatelem byl Plzeňský kraj

Závěrečnému ceremoniálu předcházelo předání olympijských medailí v jachtařské soutěži. Ty jachtařským olympijským vítězům předal ambasador ODM David Křížek.

Olympijskými vítězi se stali v kategorii dívek Lucie Keblová a v kategorii chlapců Matěj Jurečka, oba z ČYK Praha.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru a její první ročník se uskutečnil roce 2003 a má stejně jako olympiáda dospělých svou letní a zimní variantu.

Akce je největší sportovní událostí pro sportovně talentovanou mládež ve věku žáků základních škol a dle příslušných věkových kategorií jednotlivých sportovních odvětví. Kromě jachtařského závodu mají účastníci možnost podívat se a fandit dalším sportovcům, seznámit s dalšími zajímavými sporty a soutěžemi a také si užít doprovodný program, který je po celou dobu akce připraven.

Pořadatelem je za spolupráce s ČOV , jeho partnery a MŠMT, Plzeňský kraj.

Jednotlivé krajské výpravy pak financují a zajišťují samotné kraje ČR a krajské sportovní svazy nominují své reprezentanty.

Jachting se ve velké konkurenci ostatních sportů na Hrách dětské olympiády objevil teprve podruhé. Poprvé to bylo v roce 2005 na brněnské přehradě.

Organizačně olympijský závod zajistil tým jachetního oddílu TJ Lokomotiva Plzeň. Ředitelem závodu byl Miroslav Horák, hlavním rozhodčím Radim Vašík. Klub byl připraveno i na velký zájem z řad diváků – závod byl moderován ze břehu, zajištěn byl i přímý přenos prostřednictvím internetu a závodníky natáčila nejen kamera ze břehu, ale i dron. Díky společnosti ADS systém bylo závod možné sledovat polohy lodí na adrese http://v2.seesea.eu/LOM/#

Oficiální webové stránky ODM http://odm.olympic.cz

Denní zpravodajství bylo aktualizováno na FB ČSJ.

Starší články z kategorie Závody

Tak jako předcházející Delta Lloyd regatta i Kieler Woche překročilo rámec evropského Champions C...

V příloze naleznete tiskovou zprávu a výsledky ze závodu Plynovody Praha The Crown cup

Dne 19. 6. 2015 proběhla v Českém yacht klubu akce "Soutěž v jachtingu a vodní záchraně"

Mistrovství světa ve třídě Raceboard se tento rok pořádalo v polských Sopotech v týdnu od 8. do 1...

Areál TJ Lodní sporty Brno u Brněnské přehrady hostil ve středu 10. června v pořadí již druhý roč...

Zobrazit všechny články


nahoru