Ocenění za celoživotní práci pro Pavla Schwarze ve finále akce Díky, trenére

Eva Skořepová | 30.09.2021

Předseda a trenér třídy Optimist Českého Yacht Klubu Pavel Schwarz postoupil mezi osmičku nejlepších trenérů mládeže v akci Díky, trenére. Mezi nejlepší čtyři se ve velkém finále v pražské UNYP aréně v sobotu 25. 9. sice nedostal, ale od poroty získal speciální ocenění za celoživotní práci a stejně jako všichni ostatní účastníci finále 10 000 Kč pro svůj klub.



 
Kvůli pandemii se velké finále muselo z loňského roku přesunout až na letošní září. Do pražské arény se sjeli trenéři a jejich svěřenci z vybrané osmičky. V hale se tak proháněli hokejisti, softbalisté, volejbalisté, bojové pózy prezentovali karatisté a asi zcela poprvé na palubovku vjely plachetnice pro děti. Společně se svým trenérem se velkého finále totiž zúčastnilo i pět jeho svěřenců – Kateřina Tomolová, Marek Musil, Milana Gorpinič, Václav Zákoucký a Hynek Zákoucký, kteří do arény přivezli i své plachetnice a představili přítomným, co je to jachting. (Většina ostatních ve stejnou dobu bojovala o medaile v Českém poháru na Rozkoši.)

 


 
Poprvé v soutěži zvítězila žena – Hana Novotná z týmu mažoretek Prezioso Blatná. Divákům se svými svěřenkyněmi předvedla dynamické vystoupení a získala nejvíce bodů ve třech týmových soutěžích. Na druhém místě skončila Eva Drešerová z volejbalového týmu Lvi Praha a třetí byla hokejistka Blanka Jiskrová z Energie Karlovy Vary.

 


 
 „Koncept Díky, trenére je naprosto unikátní – v jeden moment se sejdou zástupci z rozličných sportů, kteří spojí síly pro to, aby zvítězil jejich oblíbený trenér. Diváci s bubny fandí při prezentacích jednotlivých trenérů,“ popsal atmosféru v hale Petr Rydl, zakladatel celé akce.

 

 

Po nich pak porota rozhodla o čtyřech postupujících do finále. V porotě zasedli Marian Jelínek, kouč vrcholových sportovců a sportovní psycholog. Dále Zděnek Vojta, metodik pro trénování dětí a mládeže, Fabiana Bytyqi, úspěšná česká boxerka, nebo hokejista David Vinš, předchozí vítěz akce Díky, trenére. Ti nakonec vybrali do finální čtveřice kromě třech trenérek také Filipa Suka z Karate nás baví.

 

 

Finalisté si vylosovali tři mladé sportovce od trenérů, kteří se už dál nedostali. Museli se s nimi sladit, aby uspěli ve třech krátkých týmových soutěží.

 


Díky, trenére se za šest ročníků těší velkého respektu mezi sportovními svazy i veřejnosti. Svého oblíbeného trenéra může nominovat na webových stránkách kdokoliv. „Šestým rokem se snažíme podporovat lidi, kteří ve svém volném čase věnují energii dětem a vedou je ke sportování. Vyzdvihujeme jejich konkrétní příběhy,“ říká Petr Rydl, hlavní organizátor akce.

 


Příští již sedmý ročník bude vyhlášen na začátku roku 2022.

 

 

Více na https://dikytrenere.cz

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Trenérsko metodická komise ČSJ přijala v souvislosti s omezením možností pořádat akce pro více...

Trenéři III. třídy, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci, budou mít v příštím roce opět šanci. N...

Akce již poněkolikáté pořádaná hl. m. Praha má za cíl seznámení široké veřejnosti se spektrem ...

Nový ročník rekvalifikačního kurzu trenér jachtingu II. třídy začne na podzim, a to studiem te...

Školení se uskuteční 1. - 3. 10. 2021 v Lanškrouně pod vedením garanta školení trenérů III. tř...

Zobrazit všechny články


nahoru