Oběžník pro trenéry ČSJ

Eva Skořepová | 03.03.2019

Rád bych Vás informoval o posledních aktivách, které probíhají, či připravujeme,  v rámci Trenérsko- metodické komise a Jachtařské akademii.


1)     Probíhají velmi úspěšně  jachtařské přednášky, dle dříve avizovaného plánu, s takovou návštěvností:

 

  • Richard Konkolski- 175
  • Marián Jelínek- 95
  • David Křížek- 192
  • Libor Hošek- 85
  • Petr Fiala- 74
  • Christian Dumard- 65
  • Petr Ondráček- 60

 

Zatím přednášky navštívilo 746 účastníků a zbývá již jen poslední  přednáška. V loňském roce přednášky navštívilo celkově kolem  500 účastníků. Mimo přednášky Mariana Jelínka jsou všechny přednášky nahrané a umisťované na www.jacht-akademie.cz.

 

 

 

2) Nenechte si ujít poslední přednášku od Martina Souška – Závodní pravidla dne 5. 3. 2019 od 18.30 na adrese Hlavova 8, Praha 2.  Velice podrobně tuto problematiku rozebere.

 

3) Ve dnech 12.–14. 4. proběhne Praktický seminář pro nové trenéry III. třídy, anebo pro ty, kteří chtějí jen trenérskou licenci obnovit. Hlaste se přes formulář na www.jacht-akademie.cz v sekci Aktivity. Zbývá zde již jen 5 volných míst. Praktický seminář vede Michal Kučera.

 

4) Rekvalifikační kurz na Trenéry II. třídy zdárně probíhá. V letošním roce je plně obsazen (12 lidí). Kompletní vedení a koučování převzal nad během Kuba Kozelský. Součástí budou i dva Praktické semináře, první proběhne na jaře  na Lipně a povedou ho Karel Lavický s Janem Čutkou. Závěrečný Praktický seminář vede přímo Jakub Kozelský a proběhne na Mlýnech. Informace o průběhu budeme postupně poskytovat.

 

5) Můžete se již hlásit na Rekvalifikační kurz Trenér jachtingu II. třídy v roce 2020. Kdo by chtěl již dopředu si  teď absolvovat obecnou část, je zde unikátní možnost využít nabídky od Svazu lukostřelců. Školení obecné části proběhne:

1. vikend                   14. – 17. 3. 2019

2. víkend                   29. – 30. 3. 2019

Místo konání: Lukostřelecký klub CERE, Skalská 1058/5, 142 00 Praha 4.

Cena: 3 600 Kč

 

6) Trenérsko- metodická komise schválila projekt Rozvoj mládežnického jachtingu v klubech. Vede Michal Kučera. Další informace o tomto projektu, včetně přihlašovacího formuláře, najdete na:

http://www.jacht-akademie.cz/aktivity/novinky/10-kategorie/107-rozvoj-mladeznickeho-jachtingu-v-klubech/

 

7) Ve spolupráci s World Sailingem se snažíme o zorganizování Trenérského kurzu u nás, který by byl plně organizován a hrazen touto organizací. Jedná se o poměrně složitou administrativu. Tomuto se věnuje Johanka Rozlívková.

 

8) Těší nás i velmi dobré odezvy na vznikající Jachtařskou akademii. Je samozřejmě stale co vylepšovat, budeme vděčni za zpětnou vazbu a náměty na zlepšení.

 

Pevně věřím, že veškerá tato aktivita slouží ke zlepšení  úrovně trénování a z materiálů na Jachtařské akademie můžete čerpat zdroje  pro svojí práci.  

 

Jachtingu zdar a trénování obzvlášť.

 

V Praze dne 28. 2. 2019

Zdenál Sünderhauf

              

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Školení se uskutečnilo v klubovně TJ Vodní sporty Duchcov za účasti téměř padesátky frekventan...

První akce SPS ČSJ Optimist se tradičně konala v Torrevieja nedaleko Alicante. Již šestým roke...

V úterý  19. 2. 2019 se na Albertově v posluchárně přírodovědecké fakulty konala další přednáš...

Projekt navržený a schválený Trenérsko-metodickou komisí je v roce 2019 zaměřený na rozvoj mlá...

Místo: Yacht Klub DIM Bezdrev, z.s. (Větrná 65, 373 71 Adamov) viz.

Zobrazit všechny články


nahoru