Nový informační systém na webu ČSJ spuštěn

Radim Vašík | 01.02.2018

Aktuálně ještě pracujeme na manuální fázi dokončení převodu dat z předchozího systému, omluvte tak drobné nedokonalosti, tyto budou již brzy odstraněny.


Dnes byl spuštěn nový informační systém na webu ČSJ.

 

Nový informační systém ČSJ propojil veškeré stávající databáze (členové, rozhodčí, trenéři, HZS, inspektoři, kontakty klubů, komisí, ...), které doposud nebyly vzájemně provázány.

Těmito změnami se zjednoduší správa všech těchto skupin a zároveň bude možno lépe a důsledněji používat a kontrolovat dodržování závazných předpisů ČSJ.

 

V návaznosti na tyto zásadní změny bylo relativně jednoduše možné provést úpravy spočívající ve změně formátu registračních čísel, kdy za číslem klubu a pomlčkou je nově čtyřmístné pořadové číslo (namísto doposud používaného čísla trojmístného, které již několika klubům nestačí), stejně tak jsou upraveny i číslování rozhodčích, trenérů a členů HZS.

 

Nový systém má také řadu nových funkcionalit, jako je zjednodušení předávání výsledků na web pouze jedním krokem, možnost využívání ON-LINE vývěsní tabule ke každému závodu, sjednocení přístupových údajů do administračního rozhraní pomocí pouze jednoho přístupu na jednoho člena ČSJ, zobrazování kontaktů vodních ploch a klubů přímo v mapách, doplnění celé řady statických informativních stránek, které je možno průběžně aktualizovat, možnost odběrů článků a výsledků pomocí RSS kanálů, atd. Tento systém je robustní a do budoucna budeme dále pracovat na rozšiřování funkcionalit typu aby každý klub si své členy mohl spravovat přímo na webu ČSJ, také aby si mohl spravovat své kontaktní a další údaje, totéž platí pro asociace lodních tříd, možnost odběrů novinek, informací z ON-LINE nástěnky, apod. do zaregistrovaného emailu, atd.

 

Velké komplikace nastaly v momentě, kdy jsme do těchto nových datových struktur začali přesouvat archivní data z původního informačního systému. Do nových struktur se nepodařilo automatizovaně převést veškeré informace, tyto tak nyní převádíme ručně, resp. je musíme ručně párovat k sobě (který trenér je který člen ČSJ, která registrační čísla jsou základní, která jsou nová po přestupu a která jsou hostovací, ...). Z tohoto důvodu je možné, že některá data nebudou zcela správná nebo nebudou kompletní. Žádáme Vás tak o trpělivost, na odstraňování těchto nedokonalostí stále pracujeme.

 

S případnými dotazy či připomínkami ohledně nového systému se můžete emailem obracet přímo na moji osobu (rozhodci@sailing.cz), Vaše podněty budeme průběžně řešit a zapracovávat.

 

 

 

Radim Vašík

místopředseda ČSJ

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 18. ledna 2018 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

V současné době je uzavřeno administrační rozhraní webu ČSJ. V následujícím období také mohou nas...

Čtvrtek, 14. prosince 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 16. listopadu 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

VV schválil následující kategorie pro anketu „Jachtař roku 2017“ (muž, žena, junior, ...

Zobrazit všechny články


nahoru