Novinky na webu ČSJ

Eva Skořepová | 06.05.2021

Pro závodníky i pořadatele závodů je na letošní sezonu připraveno hned několik novinek, které jim usnadní život.


1) Národní předpisy


Od 1. května 2021 najdete v Dokumentech v části Závodní pravidla jachtingu – https://www.sailing.cz/get-file/files-dir/dokumenty/cze_natprescriptions.pdf –  Národní předpisy Českého svazu jachtingu pro řízení závodů.

 

 

 

Jsou v české a anglické verzi a byly zveřejněny také na stránkách World Sailing – https://www.sailing.org/90919.php, aby byly k dispozici i pro zahraniční závodníky.

 

 


2) Evidence lékařských prohlídek


Od letošní sezony již není nutné mít lékařskou prohlídku vyznačenou na papírové kartičce závodní licence. V případě, že doklad o platné lékařské prohlídce (doporučujeme použít formulář F15 ve formátu DOCX nebo PDF) závodník dodá matrikáři svého klubu a ten zapíše prohlídku na web ČSJ, závodníkovi odpadne povinnost předkládat při přihlašování na závody svou licenci s platnou lékařskou prohlídkou. ČSJ všem doporučuje, aby měli prohlídku uvedenou na webu ČSJ, protože se tím výrazně zkrátí proces registrací na každém závodě. Pro příští rok by zapisování lékařských prohlídek na web mělo být již povinné, letos si tak může každý vyzkoušet, že to funguje.

 

 

3) Platební brána


Aby bylo přihlašování na závody ještě jednodušší, byla spuštěna platební brána. Každý závodník tak může při elektronickém přihlášení na závody rovnou zaplatit i startovné. Tím pro něj zcela odpadne povinnost hlásit se v místě závodu u závodní komise. Startovné může platit převodem nebo platební kartou, potvrzení o platbě mu přijde e-mailem obratem.

 

 
V Kalendáři závodů je u všech závodů tlačítko „Přihlášky“, kde je možné se přihlásit a případně rovnou zaplatit startovné. Platit přes platební bránu je možné pouze u těch závodů, kde pořadatelé tento způsob platby umožní! Pořadatelům doporučujeme, aby tohoto nástroje využívali co nejvíce.

 

V případě, že bude závod zrušen z důvodu vyšší moci nebo z důvodů na straně pořadatele, bude vráceno 100 % zaplaceného startovného automaticky na účet závodníka nebo připsáno zpět na jeho kartu podle toho, jakým způsobem platil. V případě nemoci nebo jiného důvodu, kdy se závodník zaplaceného závodu nezúčastní, bude případné vrácení startovného v kompetenci pořadatele. Stále ovšem zůstává možnost zaplacení startovného hotově až na místě.

 

Jednotlivým pořadatelům bude ekonom ČSJ obdržené startovné posílat vždy minimálně jednou týdně v plné výši, bankovní poplatky bude hradit ČSJ. Elektronické přihlašování a placení startovného předem umožňuje pořadatelům nastavit systém zlevněného startovného při platbě předem, třeba k nějakému datu, a dává jim to dobrý přehled o tom, na kolik závodníků se mají chystat. 

 

V neposlední řadě tato možnost usnadňuje přihlášení zahraničním závodníkům, neboť systém je nastaven jak v češtině, tak v angličtině.

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Český svaz jachtingu díky dotacím z MŠMT již podruhé dodal závodní lodě a surfové plováky repr...

Organizátoři 51. Libštátu se rozhodli zpřístupnit videa z celé akce. Kromě všech příspěvků, kt...

Jednání komise rozhodčích proběhlo v neděli 7.3.2021 online. 

V sobotu 6. 3. 2021 proběhl jarní seminář rozhodčích, jako náhrada za tradiční seminář národní...

Dne 2.3. 2021 odešel kapelník skupiny Citron a člen jachtařského TŘI SESTRY SAILING TEAMU Radi...

Zobrazit všechny články


nahoru