NIKI STAŇKOVÁ VEDE REGATU ME VE TŘÍDĚ OPTIMIST !!!

Antonín Mrzílek | 06.07.2011

Po třech dnech Mistrovství Evropy v portugalské Taviře je Nikol Stańková na vedoucí pozici mezi dívkami. Výborně si vede i David Bezděk svým devátým místem mezi chlapci.

Zpráva z 2 a 3.dne – 5 a 6.7.2011 – Niky Staňková vede dívčí závod, David Bezděk je 9!

I po třetím závodním dnu ME třídy Optimist v portugalské Taviře, kdy je odjeto 7 ze 12 rozjížděk se našim závodníkům skvěle daří. Niky Staňková po 7 rozjížďkách vede a David Bezděk je na skvělém 9 místě! Je to vůbec poprvé, kdy reprezentant České republiky vyhrál na ME rozjížďku a vede celý závod.

Úterý 5.7. se jely 2 rozjížďky, kde v první (celkově 3) se Niki nepodařil start avšak i po startu uprostřed startovního pole vybojovala skvělé 26 místo. Ve druhé (celkově 4) rozjížďce již Niki nezaváhala, skvěle odstartovala a od 2 bóje vedla, přičemž vedení udržela až do konce!

David si výborně rozjel třetí rozjížďku, kdy po startu se propracovával stále kupředu a do cíle dojel 13. Ve čtvrté rozjížďce odstartoval skvěle a dojel na výborném 5 místě!

Ve středu 6.7. rozhodla závodní komise jet 3 rozjížďky. Tento den přinesl skvělé výsledky Niky Staňkové, která dominovala dívčímu závodnímu poli se 2 vítězstvími a druhým místem. Tento skvělý výkon ji postavil do čela celého závodu a postaral se o rozruch v celém závodním poli!

David si také vedl skvěle, v první rozjížďce byl na vynikajícím 2 místě, ve třetí na skvělém 10 místě a ve třetí rozjížďce skončil na 27 místě.

Celkově tedy po 7 rozjížďkách máme jak v chlapeckém tak dívčím závodě umístění v první desítce a to je výsledek, který myslím zatím nikdo nepamatuje!

Ostatní závodníci Adéla Cvachová, Kristýna Šugárová, Jakub Halouzka, Šimon Mareček a Ota Dvořák sbírají zkušenosti. V týmu je skvělá nálada, počasí je fantastické – od 13h fouká stabilní západní vítr od 6 do 8 m/s, organizace závodu je skvělá a prožíváme nádherné jachtařské dny.

Závod je vypsán na 12 rozjížděk a děvčata i chlapci soutěží odděleně. Závodní pole je pro každé pohlaví rozděleno do 4 divizí (bílé, žluté, modré a zelené), kdy vždy dvě divize startuji ve společné rozjížďce a následně se barvy/divize posunou. Celkově se tak startovní pole navzájem utká 3.

Kompletní výsledky najdete na http://tavirasailing.org/uk/nextevent/theevent/1/Ioda+european+champIonshIp.html

http://tavirasailing.org/gestor/upload_files/PR_IODA_European_Championship_3rd_day_results.pdf

Každý závodník má GPS záznamový systém, takže průběh jednotlivých rozjížděk si můžete přehrát na na http://www.optiworld.org/MiniSite/trackingEuro.php

Z Taviry zdraví

Vláďa Dvořák

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V sobotu končí Sail For Gold Regata v dějišti OH ve Weymouth. Našim závodníkům se nedařilo tak ja...

Ve čtvrtek 2.6.2011 začala ve Workumu , NL , největší mládežnická regata v Holandsku. Zúčastnilo...

V neděli skončil další závod SP v Medembliku. Našim reprezntantům vyhovoval silnější vítr a zajel...

Členové Sportovního střediska při ČSJ absolvovali na Gardě týdenní soustředění a následně největš...

Již třetí den absolvuje trénink 5 nejlepších českých posádek třídy Optimist v Torbole

Zobrazit všechny články


nahoru