NAŠI REPREZENTANTI NA SP TENTOKRÁT BEZ MEDAILOVÉ ROZJÍŽĎKY

Antonín Mrzílek | 11.06.2011

V sobotu končí Sail For Gold Regata v dějišti OH ve Weymouth. Našim závodníkům se nedařilo tak jako v Medembliku a zřejmě se projevila únava po téměř měsíčním putování po regatách

Nejlépe se opět vedlo Veronice Fenclové, i když výsledek je daleko za jejími ambicemi. Kromě dvou třetích míst ve skupině, jezdila spíše ve druhé desítce mezi 91 ženou na Radiálu a celkově z toho je 18. místo. Do zlaté skupiny se z našich dostal ještě Karel Lavický a nakonec dojel 40. z 86 prken. Bratři Bobkovi skončili 8. ve stříbrné (celkově 47. ze 77) ve třídě 470 a Tomáš Vika 35. z 59 - finnařů se sjelo málo, takže nebyli rozděleni do skupin. Poměrně spokojeni mohou být zástupci hendikepovaných sportovců, především Dan Bína, který dojel 14. ze 35 a 5 příček za ním i Alex Sadílek.

Náš nejzkušenější reprezentant Michael Maier si dal "odpočinek" ve formě MASTER GOLD CUP FINN (obhajuje titul Mistra světa veteránů), který začíná dnes v Itálii. Laseristé Martin Trčka a Viktor Teplý SP vynechali a věnují se tréninku.

Další a poslední závod SP se jede v Kielu již za týden a předpokládá se malá účast světové špičky, jelikož začátkem července se koná společné ME OH tříd v Helsinkách.

Pro reprezentanty se regatou ve Weymouth také uzavřela nominace na OH Test Event a MS 2011 v Perthu. Test Eventu se může stejně jako OH zúčastnit pouze jedna posádka z každého státu a na MS budou netrpělivě čekat mladší závodníci ve třídách Finn a Laser, zda jim ISAF přidělí koncem června postupové místo.

výsledky: http://www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/Results/results2011.htm

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ve čtvrtek 2.6.2011 začala ve Workumu , NL , největší mládežnická regata v Holandsku. Zúčastnilo...

V neděli skončil další závod SP v Medembliku. Našim reprezntantům vyhovoval silnější vítr a zajel...

Členové Sportovního střediska při ČSJ absolvovali na Gardě týdenní soustředění a následně největš...

Již třetí den absolvuje trénink 5 nejlepších českých posádek třídy Optimist v Torbole

První závod Světového poháru v Evropě se blíží do finále. Zítra se jede MEDAL RACE. Z českých rep...

Zobrazit všechny články


nahoru