Na Nechranicích chyběl vítr

Eva Skořepová | 26.09.2019

Na Nechranicích v YC CERE se o víkendu 21.–22. 9. jel poslední závod Poháru ALT Optimistů. S dětmi závodila i třída Laser Radial.




V sobotu se vítr nedostavil, a tak se lodě ani nedaly do vody. V neděli závodníci konečně vypluli. Optimisty odjely dvě rozjížďky na hranici regulérnosti, ta druhá byla spíš už za hranicí. Nicméně Radialy odstartovaly i třetí rozjížďku, kterou také dokončily, a měly tak platný pohár. Optimisty čekaly na vodě. Vítr ještě malinko zesílil a všichni trenéři požadovali po hlavním rozhodčím René Sehnalovi, aby odstartoval třetí rozjížďku. Ten ale závod před třetí hodinou ukončil, aniž by se pokusil o další start. (Poslední možný start byl přitom vypsán až na 16. hodinu.) Tím pádem třída Optimist neodjela další pohár, ale hlavně 66 mladých závodníků, kteří přijeli na Nechranice z celé republiky, přišlo o jedno jachtařské odpoledne.

 

 

Ve třídě Laser Radial zvítězila Markéta Kališová (Jachtklub Brno) před Klárou Himmelovou (YC Nechranice) a Mikulášem Vaszim (SK Štětí). Třídu Optimist vyhrála Adéla Rabasová (YC Jezero Hlučín) před Adamem Jarošem (MYK) a Janem Křížem (SK Štětí).

 

Starší články z kategorie Závody

Vrcholem letošní sezony pro bývalou olympijskou třídu se vzhledem k dějišti konání MS (daleký ...

Ve dnech 20.–22. 9. se v Piombinu jelo mistrovství Itálie Fireballů. Zúčastnily se čtyři české...

Ve dnech 30. srpna až 1. září se konalo Mistrovství Francie ve třídě 2.4mR ve velice zajímavé ...

Milan Hájek (Lokomotiva Plzeň) získal pošesté v řadě titul Mistr ČR v lodní třídě RS700. Stříb...

V pondělí 16. 9. v 9:00 odstartoval z německého Kuhlungsbornu již sedmý ročník závodu ČANY Lan...

Zobrazit všechny články


nahoru