Na Balatonu čím dál tím víc nefouká…

Antonín Mrzílek | 28.07.2006

Mistrovství světa a Promotion regatě třídy Cadet i nadále nepřeje počasí. „Rudí břichouši“ si na místních plážích lebedí, ale mladí jachtaři jsou smutní.

Od pondělí, kdy začaly ostré rozjížďky „ukvrdlali“ v Championship fleet pouze tři jízdy a v Promotional regatě pouze dvě. V odpoledních hodinách prvního dne se odjely první jízdy obou okruhů. V úterý byl již v půl třetí odhoukán odklad na další den. Ve středu foukal slabý východní větřík již od rána a tak se dle plánu v 10:00 startovalo v mistrovském závodě a o půl hodiny později i v doprovodném. Vítr byl celkem stálý, ale maximálně 2,5 m/s rychlý. Českým posádkám se nepovedl start a první z nich se držely kolem poloviny startovního pole.

Ve druhé jízdě dne se těsně před startem stočil vítr zleva. Většina našich lodí vyrazila dle původního „lepšího“ větru doprava, takže pohled na návětrné nebyl příliš optimistický. Pro stále uvadající vítr byla rozjížďka o kolo zkrácena, čímž odpadla případná možnost zlepšit výsledky ve druhém kole.

V mistrovské části si zatím nejlépe vede Míša Kořanová s Maruškou Ptáčníkovou na 37. místě a v Promotion Jakub Daniel s Honzou Ptáčníkem na 5. místě.

Původně plánovaný čtvrteční „lay day“ byl zrušen. Již od rána bylo ovšem patrné, že situace bude ještě horší než v minulých dnech. Ve 12 hodin vyhlásily obě závodní komise „half lay day“. Jelikož stále panuje tropické vedro a dusno většina závodníků byla propašována do blízkého kempu, kde je k dispozici tobogán. Chlapci si navíc domluvili fotbalový zápas s Argentinci a některé dívky se oddávají „tour de boutique“.

Předpověď na windguru nevěstí nic dobrého ani na zbylé tři dny mistrovství!

Z Balatonfuredu Tonda Mrzílek

Přílohy ke stažení

  p7270018.jpg (420K)
  p7270010.jpg (428K)

Starší články z kategorie

Od 20. července 2006 tráví české posádky lodní třídy Cadet na Balatonu, kde se v Maďarském městeč...

Dnes 24.7.2006 odjíždí česká mini výprava lodní třídy 2.4 mR na otevřené Mistroství světa do Hels...

Vypsání závodu CTL 061618, který se pojede 24.8.-27.8. 2006

ALT: FINN, LASER, LASER RAD.,LASER 4.7, EVROPA, OPTIMIST.

Pavel Staniek informuje o průběhu mistrovství Evropy v lodní třídě Optimist

Zobrazit všechny články


nahoru