MSJ U19 Laser Radial

Eva Skořepová | 22.08.2017

S týmem ve složení Benjamin Přikryl, Martin Kmenta, Lucie Keblová a Bára Košťálová jsme absolvovali MSJ U19 Laser Radial v holandském Medembliku.


 

 

Do závodu jsme vstupovali s tím, že si jedeme pro zkušenosti. Pro všechny závodníky šlo o první mistrovství světa v této kategorii. Ovšem očekávání bylo větší, nečekali jsme to tak špatné a s výsledkem nejsme vůbec spokojeni. Ještě první den závodu se děvčatům podařil, foukal velmi slabý vítr a dívky zajely do 20. místa. Dalšími dny, kdy foukalo jenom o trošku více (max. 6 m/s), se ukázala absolutně podceněná kondiční příprava a tým troskotal převážně na velmi slabé fyzické kondici. Velkou roli hrály časté taktické chyby, které se neustále opakovaly, závodníci se nebyli schopni ze svých chyb poučit. Jsme zklamáni.

 

Abychom pouze nehanili, každý zaznamenal světlé chvilky a povedla se nějaká pěkná umístění v jednotlivých rozjížďkách – děvčatům se povedl první den, Benovi se povedlo jedno 20. místo a Martin jel solidně v závěru závodu v emeraldové skupině. Závod ukázal, kde mají naši závodníci největší slabiny a na co se do budoucna zaměřit. Michal Smolař je s týmem ve složení Jakub Halouzka, Jiří Halouzka, Radek Sopoušek, Martina Bezděková a David Bezděk v Medembliku, kde včera začalo MS Laser Radial a Johana Rozlivková pokračuje se zbytkem týmu do Dziwnova na Eurocup.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Warnemünder Woche, který probíhal ve dnech 1.–4. 7., se nesl ve znamení větrného a chladného p...

Největší německá regata – Kieler Woche – skončila posledními rozjížďkami v neděli 25. června. ...

Puchar Dziwnowa byl posledním kvalifikačním závodem Poláků na MS a ME a pro naše reprezentanty...

České posádky dominovaly mistrovství Evropy v lodní třídě RS Feva – mládež do 18 let, které pr...

Nové Mlýny – Pavlov, YC Dyje Břeclav, 6. -8. 5. 2017, MČR Laser Radial Mezinárodní závod a záv...

Zobrazit všechny články


nahoru