MS VAURIEN - GUDOWO, POLSKO

Dana Dvořáková | 02.08.2017

V Gudowu na jezeru Lubie v Polsku minulý týden proběhlo MS lodní třídy Vaurien. Celkem závodilo 63 posádek. Z ČR se zúčastnily 4 posádky ( Karel a Jan Vaculovi, Jan a Lucie Machovští, Jindřich a Kateřina Formánkovi, Miroslav Šercl a Dušan Srb)

První den bylo slunečné a bezvětrné počasí, které neumožnilo odjet ani jednu rozjížďku a proto jsme si udělali výlet k moři. Další dny se odjelo v dešti celkem 10 rozjížděk z plánovaných 12. Počasí nám příliš nepřálo, bylo deštivo a vál jen mírný vítr. Poslední den se počasí zase umoudřilo a fouklo kolem 6 m/s a vyšlo i sluníčko. Zážitek ze startů v poli tolika lodí byl veliký.

Celý týden jsme si užili spolu s posádkami z celého světa. Každý večer jeden vybraný tým pohostil ostatní. Jeden večer jsme ochutnali palačinky se sýrem od Francouzského týmu, další večer sýr z Holandska a pivo z Německa. Český tým byl požádám od polského pořadatele, aby uvařil vepřo-knedlo-zelo. Češi se úkolu zhostili s vervou a podařil se vykouzlit lahodný pokrm, který všem chutnal. Nejlepší posádkou z Česka byli bratři Vaculovi, kteří skončili na 43 místě.


Kateřina Formánková, prezident
ALT Vaurien ČR

Starší články z kategorie Závody

Mezinárodní mistrovství Maďarska v lodní třídě Pirát vyhrála česká posádka Josef Sivý a Štěpán Si...

S konečným umístěním jsme nadmíru spokojeni

Medemblik, Holandsko 23.–27. 7. 2017 177 lodí, 17 národů (nejexotičtější Hongkong a Čína) ...

Předposlední červencový týden se na Máchově jezeře uskutečnilo soustředění mládeže za rekordní úč...

Na MSJ Laser 4.7 v Nieuwpoortu nás od 19. do 24. 7. nreprezentovali Víťa Moučka a Lucie Keblová.

Zobrazit všechny články


nahoru