MMČR Bic Techno a Raceboard

Eva Skořepová | 02.09.2019

Je za námi mezinárodní mistrovství České Republiky ve třídách Bic Techno 293 a Raceboard. Mistrovství se jelo na Rozkoši od 29. 8. 2019 a trvalo celkem 4 dny. Závodu se účastnilo 31 mladých surfařů ve třídě Bic, 28 závodníků v Raceboardech a 11 ve třídě Fun, pro kterou byl závod vypsán jako Český pohár.




Celé Mistrovství bylo ve znamení čekání na vítr. Ve čtvrtek začalo foukat až k večeru z okolních bouřek. Vzhledem k pokročilé hodině a také nepříliš velké jistotě stálého směru větru se zástupci tříd rozhodli, že se na vodu nepůjde. Pátek byl podobný. Přes den většina účastníků užívala teplého slunečného počasí ke koupání, vodním radovánkám a dovádění na paddleboardech. Odpoledne byla závodní komise v pohotovosti, ale vítr v potřebné síle bohužel nedorazil.


V sobotu odpoledne konečně začal vát vítr z JJV. Síla větru kolísala okolo 3 – 4 m/s. V nestálých podmínkách, kdy se směr hodně měnil, se podařilo uspořádat 5 rozjížděk pro třídu Race a 4 pro Bic.


V neděli ráno po osmé hodině odjela v čerstvém ranním větru dvě rozjížďky také třída Fun. Ostatní, kteří byli unaveni po sobotě, startovali až v 10:00. Bohužel vítr zeslaboval a tak se druhá rozjížďka dne musela přerušit. Po krátké přestávce, kdy vítr ještě více polevoval a předpověď neslibovala zlepšení, se závodní komise rozhodla závod ukončit.

Pavel Kamenský

 

Kdo se stal mistrem republiky v jednotlivých třídách a kategoriích si můžete prohlédnout na https://www.cwa.cz/2019/09/mmcr-bic-techno-a-raceboard/

 
Celkové výsledky ZDE

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

Ve dnech 24.8. - 25.8 2019 se konalo na malebném Geierswalder See Para MS Německa

Schválené kvalifikační závody pro Optimist na ME, MS 2020

MČR Optimist se bude konat v novém termínu 7.– 8. 9. 2019 v rámci pohárového závodu McDONALD'S...

Závod Grand Prix Bohemia, který se měl konat dne 31.8. - 1.9. 2019 se z technických důvodů ruš...

Od sobotního odpoledne probíhala na Lipně v Černé každoroční Pincross sailing party (17.-23.8)...

Zobrazit všechny články


nahoru