MISTROVSTVÍ SVĚTA IMS

Dana Dvořáková | 17.08.2007

BOHEMIA EXPRESS STÁLE BOJUJE O MEDAILI!

pátek 17.srpna – 5. den

Na ostrově Hanko na jihu Norska pokračovaly včera po jednodenní přestávce rozjížďky Mistrovství světa IMS. České barvy v prestižním závodě hájí posádka BOHEMIA EXPRESS kapitána Richarda Vojty na lodi Grand Soleil 42R.

Oddechový den následoval po nonstop offshore rozjížďce o délce 110 námořních mil (200km), která skončila v časných ranních hodinách ve středu a český tým v ní po 15 hodinách jízdy vybojoval cenné vítězství. I včera přálo závodníkům počasí a tři další krátké rozjížďky se odjely ve výborných povětrnostních podmínkách. Posádka BOHEMIA EXPRESS získala 2., 4. a 5. místo a v celkovém pořadí je nyní na čtvrtém místě, jen s malým odstupem od medailových příček. Skóre českého týmu bohužel stále kazí trestné body za diskvalifikaci v jedné z rozjížděk prvního dne, pokud se ale podaří odjet celý plánovaný program, bude možno dle vypsání závodu nejhorší bodový výsledek škrtnout. Nejvíce si po včerejšku polepšil norský král Harald V. na své lodi FRAM XV, který se díky jednomu vítězství a jednomu druhému místu vyhoupl na celkově třetí příčku. Celkové pořadí stále s velkým náskokem vede německá posádka BELUGA SAILING TEAM kapitána Christiana Plumpa, která tak potvrzuje svou roli nejžhavějšího favorita na mistrovský titul. Druhé místo drží v tuto chvíli finská loď ALFA ROMEO.

Dnes šampionát pokračuje 30mil dlouhou rozjížďkou podél pobřeží, poslední rozjížďka a slavnostní vyhlášení výsledků jsou na programu zítra

Starší články z kategorie Závody

2. a 3. závod MELGES TOUR

V příloze naleznete opravené vypsání pro Mistrovství ČR kajutových plachetnic a třídy 2.4, . Prot...

V pondělí 13. srpna odstartoval na ostrově Hanko v jižním Norsku letošní ročník Mistrovství světa...

Přátelé, jachtaři, oznamuji Vám tímto, že třída KAJ - VPOZ na závodě MČR 18.-19.8.2008, pojed...

Úspěšný comeback na Laser Radial

Zobrazit všechny články


nahoru