Mistrovství republiky katamaranů pro Davida Křížka se Zdeňkem Adamem

Eva Skořepová | 25.05.2015

Nejlepší posádka na dvouplovákových jachtách z loňského roku David Křížek se Zdeňkem Adamem z Lokomotivy Plzeň navázala na úspěšnou loňskou sezonu a letošní rok zahájila vítězstvím na mistrovství České republiky katamaranů Compotech Open.

Šampionát se jako první generálka na nadcházející mistrovství Evropy lodní třídy Tornado uskutečnil v péči Campu Jestřábí 1 v Černé v Pošumaví. „V sobotu nám foukalo od nuly do sedmi nárazových metrů za vteřinu a odjeli jsme tři rozjížďky. V neděli se vítr ustálil na dva až čtyři metry za vteřinu a uskutečnily se další čtyři rozjížďky. Takže spokojenost závodního pole,“ komentoval dění na vodě předseda této lodní třídy Vladislav Ptašnik. Se svým výkonem byl již spokojený méně. „Hned v sobotu jsme měli problémy s technikou a vše vyvrcholilo zraněním a to poznamenalo naše účinkování v závodě. Nakonec z toho bylo čtvrté místo, ale určitě jsme měli na některou z medailí.“

„Již od začátku letošního roku se připravujeme na vrcholnou událost sezony, ME třídy Tornádo. Evropskému šampionátu však bude předcházet mezinárodní mistrovství republiky této lodní třídy, takže se máme co otáčet. Vše vypukne již 9. června, takže přijeďte se podívat. Katamarany jsou krásnou podívanou!“ Zve všechny zájemce hlavní organizátor závodu z YC Mulda v kempu Jestřábí 1 z Černé v Pošumaví Petr Beneš.
Petr Vitoň
Foto Martina Barnetová

Výsledky
Katamarany open (11 lodí)
1. David Křížek – Zdeněk Adam
2. Jakub Sobotka – Veronika Hrabalová
3. Miroslav Falta – Martin Doležel

Přílohy ke stažení

  lipno1.jpg (155K)
  lipno2.jpg (162K)

Starší články z kategorie Závody

3. místo na mistrovství Rakouska, dvě lodě v první desítce na Ammersee

V Srbské Paliči se 8.-10.5.2015 jel závod South East European Optimist Open Cup. Tento závod je...

Ve Splitu se konalo ME olympijské LT Finn, a to jak seniorů, tak juniorů. Závodu se zúčastnilo 71...

Na Rozkoši se o víkendu jel Český pohár ve třídách Fireball a Evropa. Za větru od 3 do 8 m/s, v n...

Minulý víkend vyrazila skupina českých dětí do Srbska na třídenní IODA závod v Paliči

Zobrazit všechny články


nahoru