Mistrovství Rakouska – „bronz“ pro Alexa Sadílka – červen 2018

Eva Skořepová | 08.07.2018

První červnový víkend se konalo po roce 2. mistrovství Rakouska v lodní třídě 2.4mR.

Tentokrát se jelo v luxusní destinaci ve Velden am Woerthersee na jihu Rakouska.

Akce se konala v profesionální loděnici která byla i hlavním sponzorem závodu. Zpočátku zde byly trochu zmatky v organizaci, kdy závodníkům nebylo zprvu umožněno nocovat a mít denní zázemí na místě (kemp 2 km, odvoz vleku 4 km). Nakonec se ale vše k naší spokojenosti vyřešilo a umožnili nám nocovat na přilehlém soukromém parkovišti. Počáteční požadavky pořadatele vyplývaly z neznalosti /zvyklostí problémů závodníků, zvláště hendikepovaných, kdy potřebujete mít na místě vše potřebné…..


Worthersee je nádherné jezero mezi Villachem a Klagenfurtem, obklopené mnoha luxusními hotely, restauracemi, loděnicemi - hlavně pro motorové čluny. Ne nadarmo Rakušané považují Velden za „malé Monte Carlo“. Avšak tyto okolnosti mají negativní vliv na závodní okruhový jachting - zvláště malých lodí – kdy v těsné blízkosti se prohání nespočet motorových lodí nekontrolovanou rychlostí – dokonce do startovního pole si dovolil jet rychlý motorový člun táhnoucí 2 osoby na padáku. Vzhledem k tomu, že se závod jel převážně ve slabším větru, až bezvětří, tak vlny byly velice nepříjemné.

 

Závodu se zúčastnilo 21 posádek z Německa, Itálie, Rakouska a Česka. Za Českou Republiku Jan Melika a Rostislav Vyhnálek z Jachklubu CERE a Alexander Sadílek z Jachtklubu Máchova jezera Staré Splavy.

 

V celkovém pořadí zvítězil přesvědčivě zkušený Christian Bodler z Prienu am Chiemsee, druhé místo získal Ital Glancarlo Mariani, třetí místo potom Alex Sadílek (první hendikepovaný), Jan Melika a Rosťa Vyhnálek skončili na 18 a 21 místě.

 

Trochu překvapení bylo nevyhlášení celkového vítěze Mezinárodním Mistrem Rakouska a předání zlaté, stříbrné a bronzové medaile – ačkoliv ve vypsání je to uvedeno jinak…

 

Mistryní Rakouska byla vyhlášena Marina Perterer (olympionička ze zimních her) na celkovém 7. místě, stříbro pak získal Mario Graus a bronz , nám z Prahy známý Gernot Cyprian na 8 místě. – všichni hendikepovaní.

 

Výsledky závodu 

 

Tyto parníky sice nevytváří velké vlny, zato berou vítr….

 

U spodní bójky

 

Krátce po startu…

 

3 nejlepší….

 

Ovládání 2.4ky

Starší články z kategorie Závody

Koncem května se konalo již tradiční páté Mistrovství Sárska v lodní třídě 2.4mR – známé jako ...

Mistrovství světa ve třídě Raceboard se ve španělském Blanes zúčastn...

Pro krásné 8. místo na ME 2.4mR si dojel Daniel Bína

Kieler Woche a poprvé zlatá skupina

Grand prix lodních tříd RS Aero a RS Tera se konal tento víkend v Lipně nad Vltavou. Do pátého...

Zobrazit všechny články


nahoru