Mistrovství Holandska Olympijských tříd- Medemblik

Dana Dvořáková | 17.10.2006

Od 15. do 17. září 2006 se organizátorům v jachtařském centru v Medembliku podařilo skloubit mistrovství olympijských tříd do jednoho závodu.

Mistrovství Holandska Olympijských tříd- Medemblik

Od 15. do 17. září 2006 se organizátorům v jachtařském centru v Medembliku podařilo skloubit mistrovství olympijských tříd do jednoho závodu. Tímto počinem vytvořili jakýsi dojem malé olympiády avšak počtem účastníků možná převyšující OH. Na závodech chyběly jen oplachtěná prkna a Tornáda.

Závodu se zúčastnilo 61 Laserů Radiálů, z toho byla část Belgičanů a několik Angličanů.

Ve třídě 470 jelo 19 posádek, zde stojí za zmínku účast polských posádek s dobrým výsledkem. V lodní třídě 49 jelo 8 posádek- u této třídy stojí za zmínku, že měla svůj závodní okruh co nejblíže k přístavu aby diváci mohli sledovat nesčetné pády posádek do vody.

Třída Yngling měla 34 účastníků s jednou posádkou dokonce až z Finska.

Třída Star byla zastoupena 11 účastníky jak z Německa tak i Belgie.

Mezinárodní charakter mělo zastoupení třídy 2.4mR, sice jen s osmi účastníky ale za to s kvalitním obsazením.

Tuto třídu vyhrál olympijský vítěz Francouz Damien Seguin před druhým na MS v Helsinkách 2006, Holanďanem Thierry Schmitterem. Třetí byl opět holanďan, bývalý finař André Rademaker. Odstupy všech závodníků byly překvapivě malé- poslední lodě dojížděly v limitu cca 3-4 minut.

V této třídě se závodu zúčastnil jediný účastník z Česka Alexander Sadílek. Jeho konečné pořadí bylo bohužel poznamenáno technickým problémem hned před první rozjížďkou. Prasklý vant se postaral o to, že se musel vrátit do přístavu. Vzhledem k tomu, že závodní okruh byl asi hodinu jízdy od přístavu tak skončila i účast v dalších dvou rozjížďkách toho dne. Zde se opět projevil fakt, že účast na velkých závodech bez doprovodu motorového člunu a kouče je problémovou záležitostí. Francouzi a domácí závodníci měli své kouče velmi nablízku. (Nepřítomnost doprovodného člunu se projevila rovněž při účasti českého týmu na MS v Helsinkách 2006). Trenéři byli schopni měnit kosatky mezi rozjížďkami i za silného východního větru který vzdouval hladimu do 1-2m vln.

Výsledky a mnohé pěkné fotografie všech lodních tříd lze vidět na:

www.opendutchsailing.org/en/default.asp

Starší články z kategorie

YCI Pre-Olympic Regatta in Genoa , Italy, March 1st – 4th, 2007

Čtvrtek 21. září 2006, YC CERE

Změna se týká závodů "Prodloužená jachetní zábava" a "Poslední réčko"

Výsledková listina je přílohou tohoto článku

Trenéři, v pátek končí termín k zaslání přihlášek na seminář, ještě jsou volná místa!!!...

Zobrazit všechny články


nahoru