Mistrovství Evropy ve windsurfingu ve třídách Raceboard a Raceboard Youth

Eva Skořepová | 08.05.2019

13.–18. 5. 2019 Nové Mlýny




Česká windsurfingová asociace, pořadatel Mistrovství Evropy ve windsurfingu ve třídách Raceboard a Raceboard Youth, přivítá již o následujícím víkendu nejlepší windsurfaře Evropy.  Spolupořadatelem významné sportovní akce jsou YC Dyje Břeclav a Český svaz jachtingu. Akce se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka s finanční podporou Jihomoravského kraje a za finanční podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
 
Do závodu je aktuálně přihlášeno více než 100 závodníků ze šestnácti zemí. Kromě závodníků z Evropy přivítáme surfaře z Austrálie a Argentiny. Česká republika dosahuje na mezinárodních akcích skvělých výsledků. I na domácím ME nejsme bez medailových ambicí. K favoritům v hlavní kategorii patří olympionik Karel Lavický, závodníci Petr Kučera a Pavel Kamenský. Mezi ženami patří k favoritkám Jana Slívová, stříbrná medailistka z loňského ME. Ve velmi oblíbené kategorii YOUTH také nejsme bez ambicí.

 

 

 


Program ME začíná v neděli 12. 5. registrací závodníků. V pondělí 13. 5. proběhne slavnostní zahájení. První rozjížďka bude odstartována (v případě odpovídajících povětrnostních podmínek) v úterý 14. 5. Poslední možný start je v sobotu 18. 5. v 15:00 hod. Slavnostní ukončení ME bude v sobotu 18. 5.
Pro závodníky i doprovod je kromě závodu připraven i bohatý doprovodný program – např. možnost vyzkoušet si paddleboarding, prohlédnout si výstavu z bohaté historie winsdsurfingu nejen v Čechách. Místo konání závodu – půvabná vinařská vesnička Pavlov, Lednicko-Valtický areál či nedaleký aquapark v Pasohlávkách nabízí bezpočet možností pro volný čas nebo v případě nepříznivých povětrnostních podmínek.

 

 

 

 

Podrobný program akce je uveden webu https://europeans2019.raceboard.org


Závodu můžete sledovat také na Facebooku ČWA  https://www.facebook.com/events/292601268106533/

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

25. - 26. 5. 2019, Starobrno Cup a Krajský přebor - Brněnská přehrada;    22. ...

Datum konání: 12.5.2019 od 8:00 do 9:00 v YC CERE, Praha www.cere...

1 - 2. 6. 2019, JIHOČESKÝ POHÁR + KRAJSKÝ PŘEBOR - LT a koeficie...

Rádi bychom Vás pozvali na znovuobnovenou Velkou cenu kajutových plachetnic.

První ročník mistrovství světa v námořním jachtingu pořádané jachtařskou federací World Sailin...

Zobrazit všechny články


nahoru