Mistrovství ČR Laser Radial 2009

Dana Dvořáková | 01.09.2009

Lipno, 27.- 30. 8.2009, Černá v Pošumaví

Na Lipně proběhlo ve dnech 27.-30.8.2009 Mistrovství ČR Laser Radial. Jachtařského mistrovského klání se letos zúčastnilo 37 radiálů, což je počet, který lze hodnotit kladně i nekladně. Proti loňsku je to počet vyšší (loni 34), současně však chybělo stále poměrně dost radiálistů a tek a bohužel se tentokrát na Šumavu nepodařilo přilákat žádné zahraniční účastníky.

Lipno letos na laseristické závody ukazuje své lepší já a i tentokrát, až na sobotní dopoledne, panovalo krásné slunečné počasí. Daní za slunce byl slabší vítr, který navíc tradičně lipensky kolísal. Přesto se v průběhu tří dnů podařilo odjet na naše poměry nebývale mnoho rozjížděk – 11, přičemž o všech lze říci, že byly kvalitní.

A proto vyhrála ta nejkvalitnější – v průběhu pěti let získala už svůj čtvrtý radiálový titul Veronika Fenclová, kterou stejně jako loni více než honil Viktor Teplý. O ještě těsnější souboj ho připravil jeden předčasný start a nešťastné cvaknutí v jedné rozjížďce. Obě první místa tak byla zasloužena. Bronz vybojoval zástupce staré laseristické gardy Zdeněk Chlup, před Danem Audym, který kraloval sobotnímu dni, ten páteční však pro něj byl černý a to nebylo ani třináctého. Dorostenecký titul získal Ondřej Teplý.

Účastník Chlup si velmi váží práce pořadatelů, kteří bez jakékoliv podpory uspořádali velmi důstojné mistrovství proložené společenskými večery, zajímavými přednáškami a v bezvětrném období i soutěžemi na břehu. Za účastníky určitě spešl děkujeme. A současně připojuji i ocenění práce hlavního rozhodčího Martina Souška, který ve velmi složitých podmínkách (slabší proměnlivý vítr) dokázal odrozhodcovat kvalitní mistrovství!

Takže Verčo gratulujeme a ať nám všem ostatním Radiál dále kvete!

Zdeněk Chlup

www.eurolasersat.cz

Starší články z kategorie Závody

Závody CTL 092208 - Olomoucká regata, CTL 092210 - Prázdninová regata a CTL 092211 - Burčáková r...

Během měsíce se čeští pirátníci zúčastnili tří mezinárodních závodů v Maďarsku a Rakousku....

MČR 470 se přesouvá na Mlýny, zde nová verze vypsání MČR a Pohárového závodu ČR

Ve dnech 15-17.srpna 2009 se v Černé v Pošumaví konalo otevřené mistrovství České republiky lodní...

Vzhledem k malému počtu přihlášených družstev dnes ve večerních hodinách rozhodl pořadatel závodu...

Zobrazit všechny články


nahoru