Mistrovství české republiky – Lipno regata

Eva Skořepová | 07.09.2018

O prodlouženém víkendu 31. 8.–2. 9. se v Černé v Pošumaví odjela tradiční Lipno regata pořádaná Jachetním klubem Černá v Pošumaví. Letos se nově přidali lodní třídy RS Feva a RS500, které sem přeložili své národní šampionáty z Nových Mlýnů, kde nebyla způsobilá vodní plocha.



Celkem se do závodu přihlásilo 27 plachetnic RS Feva, 20 „pětistovek“, 21 Evrop, 15 lodí RS700 a 11 plachetnic třídy Laser Radial. Čtvrtek byl zamračený, ale větrný. Ve stálém západním větru o síle 8 až 16 uzlů podařilo závodní komisi pod vedením Marka Pavlovského uskutečnit 4 rozjížďky. V pátek, kdy se přidali lodní třídy Evropa a Laser Radial, byla vodní plocha doslova plná plachet. Závodní komise opět odstartovala 4 rozjížďky v příjemném východním větru. Sobota a neděle byla plná deště, s větrem to bylo horší. Sedmistovky, které se přidali v sobotu, sice na vodu vyrazili jejich rozjížďka však musela být přerušena. Páteční výsledky se tak staly výsledky konečnými. Přesto vše to byl parádní jachting a tým Jachetního klubu Černá v Pošumaví opět předvedl, jak perfektní závody umí.

 

 

 

Mistry České republiky se v lodní třídě RS Feva stala posádka Lucie Košatová – Eliška Richterová, titul v lodní třídě RS500 vybojovala sourozenecká posádka Jakub Dobrý – Tereza Dobrá. Je důležité zmínit, jak velký boj to v obou třídách byl – o obou titulech rozhodovala bodová shoda. Vítězství v lodní třídě Evropa si vybojoval Jihočech Štěpán Sivý, lodní třídu Laser Radial opanoval Radek Sopoušek.

 

 

 

 

Za Asociaci lodních tříd RS
Václav Brabec

Starší články z kategorie Závody

3 týdny závodění, 1300 závodníků, 900 lodí a 30 národů tato čísla a mnohem více, to byl největ...

Po mistrovství Rakouska na Woerthersee ve třídě 2.4mR, kde získal celkové třetí místo, se Alex...

Ve čtvrtek 30. srpna 2018 na Nechranicích začalo Mistrovství České republiky ve třídách Bic Te...

Mistrovství Evropy ve třídě Raceboard se konalo 22. – 26. 8. 2018 v Lotyšsku. Do Sailing Clubu...

Z důvodu nedostatku vody na Nových Mlýnech závod CTL 182160 Moravia Skiff Regatta v termínu 15...

Zobrazit všechny články


nahoru