Mistrovství Bavorska a Grand Prix Bohemia

Dana Dvořáková | 02.10.2019

Ve dnech 20. – 22. září 2019 se konal Prien City Cup, který má zároveň statut Mezinárodního mistrovství Bavorska. V pohostinném klubu na břehu Chiemsee se sešlo 22 lodí ze tří národů


Bohužel obhajoba české vlajky zůstala pouze na mne. Již čtvrteční trénink napověděl, že nás čeká taktická přetahovaná ve slabém jižním větru nestálého směru.  

I pátek sledoval čtvrteční počasí jako přes kopírák. Sluníčko jižní vítr v rozmezí 4-8 uzlů. Přes problémy s  postavením trati komise předvedla parádní výkon, a dokázala pole provést čtyřmi rozjížďkami.

 

 

Místní začali rázně ukazovat, kdo je doma pánem. První kus vyhrál Ingo Hesse (GER), druhý jsem dojel já, třetí Wolfgang Grupe (GER).

A pak začala velká hra místní legendy, Christiana Bodlera. V následujících třech rozjížďkách mu prvenství dokázala vzít pouze diskvalifikace za kolizi na startu. Za ním jsem byl já s dojezdy 2,1,2. Mně následoval Ingo (4,4,5)

Sobota nás přivítala sluncem a téměř bezvětřím. Rozhodčí se rozhodli čekat na vodě a využít sebemenší příležitost k dojetí dalších rozjížděk. Tudíž suma sumárum, 7 hodin na vodě a tři rozjížďky v skákavém slabém větru. A Christan(3, 1,1) nikoho nenechal na pochybách, komu má patřit palma vítězství. Mně (7,2,9) se podařilo zpackat start, a v poslední rozjížďce i můj útok v poslední rozjížďce dne skončil velkolepým fiaskem. Ingo Hesse (8,4,2) úspěšně odrazil útok Mariny Perterer (AUT) (1, 3, 12).

V neděli nás po marném čekání na vítr čekala pouze závěrečná ceremonie.

 

 

 

 

 

Výsledky:

 

1. Christian Bodler (GER)
2. Daniel Bína (CZE)
3. Ingo Hesse (GER)

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Velká cena Čech aneb Grand Prix Bohemia


Týden po Prien City Cupu se na Máchově jezeře konala Velká cena České republiky. I zde se setkala flotila tří národů.

Úvodní den i zde patřil reprezentantům z Chiemsee. Po úvodních dvou rozjížďkách vedl Meino Nanninga (GER) (3, 1), druhý byl Christian Bodler (GER) (2, 3), třetí Daniel Bína (CZE) (4, 2). Třetí rozjížďka byla zrušena pro nedostatek větru.

V sobotu jsme po krátkém čekání vyrazili do čerstvé břízy jižního směru o síle 10 uzlů, která v průběhu dne kulminovala na 18 uzlech. Daniel si zjevně řekl, toto je můj rybník a bez zaváhání vyhrál den (1, 1, 1, 1) čímž uzmul průběžné vedení. Christian (2, 2, 3, 2) se posunul na celkové druhé místo. Meino (5, 3, 4, 3) si uhájil třetí místo před další Čechem Sašou Sadílkem (6, 4, 2, 4).

 

 

 

Neděle nás přivítala 10-ti uzlovým jihozápadním větrem, který přetrval celý den. Daniela přibrzdil pouze technický problém, jinak pokračoval ve spanilé jízdě předcházejícího dne (1, DNF, 1). Christian držel stříbro (2, 2, 6) a Maino bronz (4, 1, 3). Sašovi nevyšel útok (3, 3, 10) a zbyla na něj brambora.

 

Výsledky:

 

1. Daniel Bína (CZE)
2. Christian Bodler (GER)
3. Meino Nenninga  (GER)
4. Alex Sadílek (CZE)
9. Jan Melika  (CZE)
13. Marek Filinger (CZE)
15. Vladislav Kšír (CZE)
16. Michala Švejdová (CZE)

 

Starší články z kategorie Závody

Vydařené mistrovství republiky měla o prodlouženém víkendu 27.–29. 9. třída 420. Na Lipno do Č...

Během prodlouženého víkendu od 26. do 29. září se na Nových Mlýnech odjelo MČR tříd Fireball, ...

Balatonfüred Yacht club se stal poprvé pořadatelem závodu série Eurocup lodní třídy 29er. Na B...

Mistrovství České republiky lodní třídy RS Vareo proběhlo v termínu 21.–22. 9. na Brněnské pře...

Ve skvělém počasí a na nádherném místě se od 21. do 22. 9. odjel poslední pohárový závod – Mác...

Zobrazit všechny články


nahoru