Michael Maier a Jakub Václavík vyhráli mistrovství střední Evropy třídy Star

Eva Skořepová | 20.06.2022

Od čtvrtka 16. do neděle 19. června se na Lipně konalo Mistrovství 17. distriktu, na kterém startovalo 21 posádek z Německa, Rakouska, Maďarska a Česka.


 

Slavnostní zahájení závodu proběhlo přesně v poledne a ujal se ho ředitel závodu a majitel klubu Jachtklubu Kovářov Ing. Miloš Láznička, bývalý reprezentant z dob, kdy třída Star ještě patřila do programu olympijských her. Odpoledne se odjela pouze jedna rozjížďka ve větru v nárazech dosahujících až 11 m/s. Vzhledem k vývoji silných bouřek v okolí se rozhodčí rozhodli další start odložit a nařídili návrat na břeh. Pátek patřil letnímu bezvětrnému počasí, takže další tři rozjížďky se odjely až v sobotu za větru 3–6 m/s. V neděli se rozfoukalo až po poledni a za větru 4–5 m/s s nárazy až 8 m/s závodníci odjeli poslední rozjížďku.

 

 

Zcela suverénní výkon přinesl vítězství posádce Michael Maier a Jakub Václavík (JK Staré Splavy/JK Česká Lípa). Druzí skončili bratři Marten a Peter Gerebenovi z Maďarska a třetí Rakušané Franz Kloiber a Michael Müller.

 

 

Mistrovství bylo skvěle připraveno, za což patří poděkování zejména pořadatelskému klubu, rozhodčím, týmu Jiřího Kubeše za skvělý catering, a hlavním partnerům, kterými byli: Česká podnikatelská pojišťovna, Stavebniny Dek a pivovar Budvar. Získat pořadatelství a zorganizovat takto významnou akci není vůbec jednoduché, ale čeští Staristé se tohoto úkolu zhostili výborně.

 

Pokud chcete okusit alespoň trochu ze skvělé atmosféry, která během závodu na Lipně panovala, dívejte se ve čtvrtek v 19.20 na ČT Sport na dvacetiminutový sestřih. 

 

 

Více zde:

https://www.czech-starclass.cz/article/1645

https://yacht-club-kovarov.business.site

 


Kompletní výsledky Mistrovtsví 17. distriktu: https://www.sailing.cz/vysledky/221313

 

Foto Eva Skořepová

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

Majestátní lodní třída Star se po 20 letech vrátila na Lipno. Týden před mezinárodním závodem ...

Závod Českého poháru třídy Optimist se jel o víkendu 11.–12. 6. na Nechranicích jako generálka...

O víkendu 4.–5. 6. v Černé v Pošumaví proběhl závod Cena Šumavy, kterého se účastnili závodníc...

Vladislav Ptašnik se zúčastnil závodu foilujících katamaranů třídy A-Class. Spring Cup se jel ...

Raiffeisen Trophy (dříve Erste Premier Trophy) je největší business regata pro účastníky z Čes...

Zobrazit všechny články


nahoru