Mezinárodní mistrovství Chorvatska ve třídě iQFoil

Eva Skořepová | 06.06.2023

V termínu od 26. do 28. 5. se na ostrově Brač konalo mezinárodní mistrovství Chorvatska ve windsurfingové třídě iQFoil, kterého se úspěšně zúčastnili i naši tři juniorští závodníci. Ve startovním poli nemohla chybět i sedmá z mistrovství Evropy Palma Čargo a i slovinští sourozenci Erženovi.



Za tři dny se již v letním počasí dojelo 8 rozjížděk (6 kurzů a 2 slalomy) za stabilního větru, takže spokojenost vládla celou flotilou. Ta zavládla po poslední odjeté rozjížďce i v českých řadách, kdy Jiří Štěpánek ml. (Delfín Jablonec) skončil na 1. místě v kategorii U17 (celkově 13), Jan Kuchař (YC CERE) obsadil 3. místo v kategorii U19 a byl šestý celkově a na 3. místě (celkově 10) se umístila v ženské kategorii Nela Sadílková (Delfín Jablonec).

 


Pro všechny naše závodníky to byla výborná průprava před nadcházejícím juniorským Mistrovstvím Evropy na Gardě a také příležitost poměřit síly se svým trenérským mentorem Lukou Mratovičem, který dominoval po celou dobu regaty a jednoznačně zvítězil v celkovém pořadí.
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Teprve 13letý František Burda jako první v Česku zvládl foil tack v levitaci! A možná dokonce ...

Na Sardinii v Torre Grande na mistrovství Evropy do 21 let a na mistrovství světa Masters v no...

Jednoho z největších holandských juniorských závodů ­– Dutch Youth Regatty – se zúčastnila cel...

V řeckém městě Patras se od 6. do 14. května konalo seniorské mistrovství Evropy ve třídě iQFo...

V Rivě na Lago di Garda se jel od 4. do 7. 5. Europa Cup tříd ILCA 4, 6 a 7. Alessia Palanti s...

Zobrazit všechny články


nahoru