MELGES 24 YACHTING TOUR 2007

Dana Dvořáková | 13.12.2006

V roce 2007 budeme mít v České republice poprvé možnost využít skutečného závodění ve one design flotile v novém českém projektu MELGES 24 YACHTING TOUR 2007. Společnost YFA bude disponovat 6ti člennou flotilou zcela nových vynikajících lodí Melges 24.

Tisková zpráva

Praha, 6. prosince 2006

MELGES 24 YACHTING TOUR 2007

V roce 2007 budeme mít v České republice poprvé možnost využít skutečného závodění ve one design flotile v novém českém projektu MELGES 24 YACHTING TOUR 2007. Společnost YFA bude disponovat 6ti člennou flotilou zcela nových vynikajících lodí Melges 24 [čti melges]. Jedná se patrně o aktuálně nejkvalitnější flotilu sportovních plachetnic na světě.

Melges Tour je projekt účasti 9-ti závodních týmů, na 6-ti závodních one design lodích Melges 24, v sérii 6-ti pořádaných závodů. Celému projektu by měla předcházet začátkem května velká veřejná jachtařská show spojená s představením celého projektu médiím a se slavnostním křtem všech šesti lodí. Série začíná vstupním prologovým víkendovým závodem na Lipně, v rámci kterého se všech 9 závodních týmů vystřídá na 6-ti lodích. Lodě a jejich konkrétní přiřazení k jednotlivým týmům budě řešeno tak, aby se všechny týmy během sezóny vystřídaly na všech lodích. Další 3 víkendové závody se pojedou na Slapech a budou určeny vždy pro 6 týmů, tzn. že každý tým bude mít po celou dobu závodu k dispozici svoji vylosovanou loď. Každý z týmů tak odjede 2 z těchto 3 slapských závodů. Tyto závody společně s úvodním prologovým závodem na Lipně budou sloužit jako kvalifikační závody pro účast na Mistrovství České republiky. Na MČR se kvalifikuje 6 nejlepších týmů.

Závěrečným meetingem celé série bude závod v Praze na Vltavě. Tohoto závodu se stejně jako úvodního prologu zúčastní všech 9 týmů, které se budou střídat na všech 6-ti lodích. Závod bude spojen se závěrečným vyhlášením výsledků celé Melges 24 Yachting Tour 2007. Dále by tento závod měl být svým charakterem i exhibičním zakončením celé série a významným netradičním sportovním představením pro média a všechny obyvatele Prahy.

Veškeré závody této série jsou též otevřené pro všechny jiné lodě Melges 24 z ČR i ze zahraničí. Reálně lze tedy předpokládat rozšíření naší flotily lodí v rámci celé Melges 24 Yachting Tour pro rok 2007 o 2-3 lodě z ČR. Na Mezinárodním Mistrovství ČR dále očekáváme i účast některých dalších posádek ze zahraničí a předpokládáme celkový počet účastníků kolem 15 týmů.

Společnost YFA přináší do českého jachtingu nejen špičkové profesionální lodě na té nejvyšší možné sportovní úrovni, ale i tomu odpovídající profesionální služby a servis. Veškeré lodě budou na závody vybavené naprosto totožným pravidelně obměňovaným materiálem stejného stáří. Projektu se bude věnovat speciálně vytvořený tým, který bude mít na starosti servis, údržbu, dopravu a kompletní přípravu lodí k závodu. Přihlášený závodní tým tedy přijede na závody a bude mít k dispozici kompletně funkční, ustrojenou a připravenou loď. Stačí jen vyplout na vodu.

Finanční politika celého projektu je postavena ve své základní podstatě na principech operativního leasingu. Výše startovného do celé série závodu je stanovena tak, aby ve střednědobém časovém horizontu byla tato varianta pro jednotlivé týmy výhodnější, než-li vlastnit a provozovat svojí vlastní loď. Jeho výše je 250.000 Kč + 50.000 Kč v případě nominace na MČR. V rámci startovného jsou zahrnuty i možnosti užívání lodě k tréninku nebo výhodné zapůjčení lodě pro delší časové období, např. na zahraniční závody. Srovnávací tabulku nákladů a veškeré další podrobnosti je možno nalézt na na adrese melgestour.yfa.cz .

Více informací: melgestour.yfa.cz

Sportovní manažer: Tomáš Musil, t.musil@yfa.cz, 606 458 852

Marketingový manažer: Pavel Winkler, p.winkler@yfa.cz, 602 311 103

Starší články z kategorie

Schváleno na VV ČSJ 23. 11. 2006

Čtvrtek 23. listopadu 2006, YC CERE

Milí jachtaři a rodičové, trenéři, zkrátka vy všichni, co se věnujete nebo chcete věnovat trenér...

V pěkném prostředí Dolní Lomné proběhl seminář trenérů

Ačkoli všichni se nyní připravují na Vánoce, tým Atlantik minitransat se již připravuje na nadchá...

Zobrazit všechny články


nahoru