ME Tavira - Niky po 9 rozjížďkách 3 a David je 5!

Dana Dvořáková | 08.07.2011

Zpráva ze 4. dne mistrovství Evropy třídy Optimist – Tavira, Portugalsko

ME třídy Optimist v portugalské Taviře se dnes přehouplo do poslední třetiny. Je odjeto 9 ze 12 rozjížděk a naši závodníci pokračují ve skvělých výkonech! Nikol Staňková je na vynikajícím 3 místě a David Bezděk se posunul na výborné 5 místo! Nepamatujeme dobu, kdy by Česká republika měla 2 závodníky v první pětce Mistrovství Evropy v lodní třídě Optimist.

Čtvrtek 7.7. byl v daleko pomalejším tempu než středa, jely se standardně 2 rozjížďky, kdy děvčata startovala první. I vítr byl slabší – foukalo 4-5m/s a v průběhu závodu přišlo několik změn, které zejména u první rozjížďky chlapců zamíchaly startovním polem. Nikol v první rozjížďce odstartovala z druhé řady a celou dobu se držela okolo 14 – 15 místa a v poslední stoupačce zabojovala a dojela 13. Ve druhé odstartovala výborně – posledních 15 jela přímo po startovní čáře a vyjela mezi prvními. Od první bójky se pak postupně oddělovala spolu se dvěma závodnicemi Španělska se kterými dojela do cíle na skvělém 3 místě!

David měl dnes také skvělý den. První start chlapců byl velmi nervózní, po prvním nevydařeném startu a několika OCS se druhý start vydařil. David jel velmi dobře a dojel si pro 10 místo. Ve druhé rozjížďce si dojel pro výborné 5 místo. Celkově jej dnešní výkon posunul z 9. na 5. místo!

Chlapci Jakub Halouzka, Šimon Mareček a Ota Dvořák měli dnes také úspěšný den, kdy každý z nich odjel zatím svou nejlepší rozjížďku v celém závodě. Kristýna s Adélou si drží své pozice a sbírají zkušenosti.

V týmu se drží skvělá nálada nejen díky skvělým výkonům, ale také díky coachovi Fredercu Ratovi. Jako místní výborně zná prostředí a umí s našimi závodníky skvěle odlehčit atmosféru a atraktivní formou jim dát zpětnou vazbu a podporu.

Závod je vypsán na 12 rozjížděk a děvčata i chlapci soutěží odděleně. Závodní pole je pro každé pohlaví rozděleno do 4 divizí (bílé, žluté, modré a zelené), kdy vždy dvě divize startuji ve společné rozjížďce a následně se barvy/divize posunou. Celkově se tak startovní pole navzájem utká 3.

Kompletní výsledky najdete na http://tavirasailing.org/uk/nextevent/theevent/1/Ioda+european+champIonshIp.html

Každý závodník má GPS záznamový systém, takže průběh jednotlivých rozjížděk si můžete přehrát na na http://www.optiworld.org/MiniSite/trackingEuro.php

Z Taviry zdraví

Vláďa Dvořák

Přílohy ke stažení

  img_4182.jpg (366K)

Starší články z kategorie Závody

Tavira, Portugalsko 2. - 10. 7. 2011

25. - 28. 8. 2011, Lipno nad Vltavou v areálu Landal mariny Lipno

Změna a přesunutí závodu pouze u LT L4,7-3M z CTL 112006 v termínu 2.- 3. 7. 2011 na nový závod ...

Reprezentační družstvo ve složení Nikol Sťaňková, Adéla Cvachová, Kristýna Šugárová, Martin Bezdě...

Na základě žádosti závodníků schválil VV KS KSJ změnu termínu krajského přeboru (4K) pro LT 420 a...

Zobrazit všechny články


nahoru