MČR v NJ - Velká cena YFA 2009

Dana Dvořáková | 25.02.2009

14. - 18. září 2009, Chorvatsko - Biograd na Moru

Velká cena YFA, Mistrovství České republiky v námořním jachtingu pro rok 2009 v kategorii one-design se letos bude konat v chorvatském Biogradu. Pořadatelem závodu je společnost YFA ve spolupráci s YC Biograd. Pro závod byla vybrána flotila lodí Bavaria 42 Match. Před závodem je možnost zúčastnit se profesionálního tréninkového kempu.

Pořadatelé závodu Velká cena YFA zahájili důkladné přípravy 4. ročníku této regaty, která druhý rok po sobě získala statut Mistrovství ČR v námořním jachtingu pro kategorii one-design. Registrace do závodu běží již od podzimu a aktuální informace můžeme sledovat na webových stránkách regaty. V tuto chvíli je k závodu přihlášených 9 týmů z celkového počtu 19, což je maximální počet dostupných lodí Bavaria 42 Match. V případě zájmu více než 19 týmů pořadatel vypíše další one-designové kategorie jako je Salona 37 nebo Dufour 44.

Bezprostředně před závodem je možné si lodě pronajmout na trénink. Startovné závodu zahrnuje pronájem lodě od pondělí 14.9 odpoledne do soboty 19.9. Závodníci mají možnost si za výhodných podmínek pronajmout svojí vylosovanou loď již 4 dny před vlastním závodem. Během těchto dní se koná tréninkový kemp zaměřený na technické zvládnutí lodě Bavaria 42 Match. Kemp bude probíhat formou tématických přednášek a praktického nácviku na závodním okruhu přímo v prostoru konání mistrovství republiky. Po tréninku bude následovat rozbor natočeného videa a teoretická příprava na následující den. Program je koncipován tak, aby se jednotlivé posádky mohly kterýkoli den k soustředění přidat. Lektory budou Martin Trčka a Tomáš Musil - několikanásobní mistři ČR ve třídě Bavaria 42 Match.

Více o tréninkovém kempu naleznete v příloze.

Mistrovství ČR je vrcholem sezóny v každé lodní třídě, proto by měla být úroveň a kvalita závodění na té nejvyšší úrovni. Společnost YFA má všechny předpoklady uspořádat závod odpovídající jeho významu. Výběr závodní komise a jury je základním kamenem kvalitního, regulérního a férového závodění. Pořadatelé proto oslovili Denise Marinova, jednoho z nejlepších chorvatských rozhodčí, aby se stal hlavním rozhodčím závodu, a to především pro jeho letité rozhodcovské zkušenosti a dokonalou znalost místních poměrů. Ostatní členové rozhodcovského týmu budou vybíráni z řad nejlepších českých rozhodčí.

Kombinace okruhových a navigačních rozjížděk se podle reakcí závodníků zdá být optimální, proto byl tento model vybrán i pro Mistrovství ČR v roce 2009.

Závod je dále zařazen do Námořního Interpoháru ČANY 2009.

Další informace: Pavel Winkler, ředitel závodu, p.winkler@yfa.cz, +420602311103, velkacena.yfa.cz.

Přílohy ke stažení

  trenink.doc (105K)

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

7. března 2009 od 20.00 hod. v Pavlově "U Zatloukalů"

Jachtařské plesání 2009 spojené s vyhlášením nejlepšího jachtaře Jihomoravského kraje za rok 2008...

Po roční odmlce se pořadatel rozhodl navázat na úspěšně minulé ročníky off-shore regaty POHÁR NIK...

Klub jachtingu Těrlicko ve spolupráci s ALT Evropa organizuje již tradiční soustředění „Pří...

Vážení přátelé, zveme vás na 5. ročník Euroregatta 2009, která se koná na Jadranu od 18. 04. ...

Zobrazit všechny články


nahoru