MČR LT 420 28. - 30. 9. 2018

Dana Dvořáková | 02.10.2018

Kdyby nebylo Lipna, asi by mnoho lodních tříd neodjelo své naplánované závody a my „dvackaři“ bychom neměli své vytoužené mistrovství, které stejně jako pohárový závod minulý víkend pořádal YC Jestřábí


Svatý Václav navíc nabídl možnost 3 denní regaty a tak se daly očekávat zajímavé souboje mladých dvouposádek. Nakonec se nás sešlo 13 z Čech a 2 posádky přijely z Maďarska. Byla to zřejmě reakce Maďarů na naše kvalitní výsledky na mezinárodním mistrovství Maďarska (6., 7., a 11. místo), které se odjelo na Balatonu koncem prázdnin.

 

 

 

Pátek se šlo na vodu po 12. hodině a začalo se zostra ve větru 5-8 m/s. První rozjížďku ovládly holky Aneta Páleníčková s Klárou Postráneckou. Druhou si pořadí vyměnily s Lukášem Wehrenbergem a Tobiášem Krausem. Stejně skončila i třetí rozjížďka dne, která byla také v pátek poslední. Po prvním dnu bylo pořadí následující 1. Lukáš / Tobiáš 4 b., 2. Aneta / Klára 5 b. A 3. Fanda Viták / Majda Holá 10 b.

 

 V sobotu se vítr otočil k severu až severovýchodu a zeslábl na 3 – 6 m/s a bohužel se poměrně točil. Navíc se výrazně ochladilo a my se museli hodně soustředit, abychom nedělali zásadní chyby ohrožující celkové pořadí. Největší souboje sváděly posádky na prvním a druhém místě celkového pořadí a asi nejzajímavější byla třetí (poslední) rozjížďka, kde Aneta s Klárou a Lukáš s Tobiášem sváděli na poslední stoupačce opravdu tvrdý souboj, kde si nedarovali ani centimetr. Ani Fanda s Majdou se neměli za co stydět a jejich odvážné manévry stály za to. Nakonec celkové pořadí v sobotu po šesti rozjížďkách zůstalo stejné.

 

Neděle se probudila do mrazivého hávu a nakonec i krásného slunečného počasí, které však nemělo to pro nás zcela zásadní – vítr. Takže o konečných mistrovských titulech bylo rozhodnuto v duchu předešlých dnů:

 

1.       Lukáš Wehrenberg, Tobiáš Kraus                             kluci

2.       Aneta Páleníčková, Klára Postránecká                   holky

3.       Fanda Viták, Majda Holá                                             mix

 

Na závěr musíme vyseknout poklonu našim nejmladším Frantovi Postráneckému, Filipovi Motalovi, a Adamu Rekovi se Zuzkou Doležalovou, kteří bojovali jak s kvalitou materiálu, tak sami se sebou a určitě zhodnotili to, co se na Cadetech a Optimistech naučili. Příště to bude zase o kus lepší. Bohužel do závodu nakonec nenastoupila ze zdravotních důvodů bratrská dvojice Ondra a Matěj Ptáčníkovi, ale snad je letos ještě uvidíme!

 

Bylo to krásné mistrovství a už se těšíme na další. Spřádáme plány, jak být silnější, rychlejší a třeba i chytřejší.

 

Velký dík ČSJ, pořadatelům a rozhodčím,

 

„Dvackaři“

Starší články z kategorie Závody

Finn European Masters 2018 se konalo v termínu 9. - 14. září v malebném prostředí chorvatského...

Mistrovství Evropy katamaranů Tornado se ve dnech 12.–16. 9. zúčastnilo 23 posádek z devíti ze...

Ve dnech 21.-23. 9. se na Nechranické přehradě uskutečnilo mezinárodní mistrovství České repub...

O víkendu se na Lipně v kempu Jestřábí konal náhradní pohár za zrušené Nové Mlýny ve třídách O...

Centomiglia je největším závodem pro sportovní lodě všech kategorií na Lago di Garda. Má dlouh...

Zobrazit všechny články


nahoru