MASTERLAN míří na finále světové série do Cardiffu

Dana Dvořáková | 21.08.2018

Jachtařský tým MASTERLAN míří na poslední letošní závod Flying Phantom Series do Cardiffu ve Walesu. Za kormidlem nebude tradičně chybět David Křížek, kterého tentokrát na kosatce doplní mladý a nadějný Martin Krsička


Ten patří k nejlepším juniorským kosatníkům u nás a je v týmu třídy 29er, kterou Křížek trénuje. Krsička je ve skvělé fyzické formě a na závod absolvoval i speciální cyklistickou přípravu v rakouských Alpách. Následné mistrovství Evropy třídy 29er ve finských Helsinkách ale prostonal a po dobrání druhých antibiotik nabírá zpět původní formu. Věříme, že i přes minimum zkušeností bude pro tým přínosem. Připomeňme, že tým MASTERLAN je na průběžném 6. místě v celkovém hodnocení série. Nyní se posádka pokusí pozici v Cardiffu uhájit. Závodníky čeká 24 rozjížděk během 4 dnů. Závodit se bude v přehrazené zátoce se sladkou vodu v samotné metropoli Walesu. Prostoru v zálivu příliš není a tak se diváci mohou těšit na velmi těsné souboje ve vysokých rychlostech. Na jachtařské gladiátory se pravděpodobně přijde podívat opět kolem 90 tisíc diváků. Bude to velkolepá show.

 

 

Závodníky nyní čeká dvoudenní příprava lodě a dva ostré tréninky. Vlastní závod pak vypukne v pátek 24. srpna. Pravidelné informace naleznete na facebookových stránkách Flying Phantom Series.

 

 

 

 

“Vloni v Cardiffu foukal na trénink silný vítr. Na krátké trati a hladké vodě jsme létali až 28 uzlů. Navíc jen těsně podél břehu. Často nebylo kam odpadnout a zabránit převržení. Tréninková rozjížďka trvala pouhých 8 minut. Závod v těchto podmínkách by byl vražedný. Naštěstí pak vítr zeslábl a regata se odjela jen ve slabém vánku. I tak došlo hned k několika vážnějším kolizím. Uvidíme jaké bude letošní finále série. Na kosatce nastoupí Martin. Budeme mít srovnatelnou hmotnost, jako naši soupeři. To bude důležité pro akceleraci na krátké trati. Nevýhodou je Martinova nulová zkušenost s katamarány a foilováním. V každém případě je dobré mu dát šanci. Je to bojovník. Naším cílem je udržení 6. pozice v celkovém hodnocení série, ale budeme se rvát o každý bod. Snad nám vyjdou dobré podmínky na trénink a my budeme moci nacvičit alespoň základní manévry,” řekl před odletem na finále světové série kormidelník týmu David Křížek.

 

 

 

 

MASTERLAN v pozici generálního partnera nadále podporuje náš tým. Stejně jako výrobce lepidel ceys. Zástupce této značky nám fandil a pomáhal v Barceloně, ale do Cardiffu se bohužel nechystá. Skvělá je zpráva od Land Rover. Sice v Albion Cars skončila spolupráce, ale ta nyní pokračuje v autosalonu Dajbych. Opět máme k dispozici Land Rover Discovery V, tedy nejlepší jachtařský vůz současnosti.

Posádka si velmi cení jachtařského bezpečnostního oblečení od Magic Marine a podpory od KWS, ale také krásného břehového oblečení Nautica, ve kterém reprezentujeme ve VIP Extreme Clubu. Samozřejmě díky také Vodárně Plzeň a firmě STAVMONTA, Plzeňskému kraji i společnosti RODOP.

Bez vás bychom nemohli na takovéto výkony ani na samotnou účast v sérii pomýšlet. DĚKUJEME!!!

Podpora formou reprezentačního oblečení přišla i od Českého svazu jachtingu. Děkujeme, že můžeme být součástí týmu.

Více na www.davidkrizek.cz. 

Starší články z kategorie Závody

Zprávu o účasti na Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018 od sester Živných naleznete ...

Mistrovství ČR RS Feva a RS 500 – změna místa konání  

Jako každý rok se i letos konal Evropský pohár v lodní třídě Laser 4.7, Radiál a Standard v Po...

Otevřené Mistrovství světa lodní třídy 2.4mR se letos konalo ve Švédské Gävle. Na horké půdě (...

Mistrovství světa 2018, třída Evropa (muži) - 76 posádek z 11 zemí Kúhlungsborn, Němec...

Zobrazit všechny články


nahoru