Jachtařský tým MASTERLAN je ve Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018 na průběžném 6. místě.

Dana Dvořáková | 20.06.2018

Plzenští jachtaři týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnili 3. závodu letošní Flying Phantom Series na extrémních létajících katamaránech


 

 

MASTERLAN NEUSPĚL V BARCELONĚ

 

Plzenští jachtaři týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnili 3. závodu letošní Flying Phantom Series na extrémních létajících katamaránech. Podmínky byly po celou dobu závodu naprosto skvělé a za čtyři dny se podařilo odjet celkem 22 rozjížděk. Kosatník týmu se ale potýká s dlouhodobými zdravotními problémy a to se bohužel podepsalo na výsledku. Milan měl problémy s dýcháním již během tréninku, ale naplno se to projevilo až v úvodním dnu regaty. Po třech rozjížďkách musel nakonec tým odstoupit a do dalších třech soubojů již nenastoupil. Tak velká ztráta se již prakticky nedá dohnat a zdravotní handicap se projevoval i v dalších dnech. MASTERLAN měl tentokrát skvělé starty a často se pohyboval v úvodu na špici závodu, ale fyzicky náročné manévry tým postupně téměř vždy odsunuly až na konec flotily. 

Tentokrát do dějiště závodu vyrazilo hned několik fanoušků a podporovatelů našeho týmu a bylo na co se koukat. Nechyběly dramatické situace, kolize i převržení. To vše před tribunami v samém srdci Barcelony. 

Tým si může napravit reputaci již zanedlouho. Blíží se totiž start 4. závodu Flying Phantom Series v portugalském Cascais. Tam nastoupí kormidelník David Křížek se Zdeňkem Adamem. Ten si sice v úvodní regatě v Ománu utrhl bicepsový úpon, ale už je opět připraven. 

 

Jachtařský tým MASTERLAN je ve Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018 na průběžném 6. místě. 

 

 

 

Kormidelník týmu David Křížek tentokrát nechtěl závod více komentovat. Na svém facebookovém profilu jen uvedl: 

 

“V Barcelone se odjel 3. závod Flying Phantom Series. Měli jsme skvělé starty a několik dobrých momentů, ale zdravotní handicap kosatníka Milana Harmáčka nás prostě limitoval natolik, že jsme vždy postupně už jen ztráceli. Odjelo se 22 rozjížděk za 4 dny. Bylo to tvrdé, náročné, ale stálo to za to. Děkujeme všem za podporu a zejména pak velké skupině českých fanoušků, kteří neváhali a přiletěli nás podpořit přímo do Barcelony. Extra poděkování Milanovi, který strašně trpěl, ale prostě to nějak dal. Mohl kdykoliv odstoupit, ale neudělal to. Díky!!!”

 

DĚKUJEME VŠEM PARTNERŮM TÝMU!!!

 

S velkou radostí můžeme oznámit zahájení spolupráce s novým generálním partnerem týmu - výrobcem značky ceys.  Tato společnost se zastoupením a výrobou také v České republice dokázala vstoupit do projektu a podpořit naši závodní činnost. 

Dobrá zpráva přišla také z Land Roveru, který prodloužil spolupráci o další rok. Moc si toho vážíme!!!

Velké díky patří hlavním partnerům Stavmonta, Vodárna Plzeň a Magic Marine cz (KWS marine). 

Máme také úžasnou kolekci oblečení od NAUTICA, ve kterém budeme vzorně reprezentovat ve VIP Extreme Clubu na regatách a na propagačních akcích týmu.

Tradičně také díky dalšímu z dodavatelů, firmě M.A.T. Group. Díky nim máme skvěle vybavený vlek nářadím a řadu užitečných doplňků. Velkou podporu máme v zázemí na Lipně v Černé v Pošumaví. V kempu Jestřábí I je naše tréninková základna. Nyní především pro trénink na katamaránu A-cat RODOP - MASTERLAN.

Více na www.davidkrizek.cz 

 

Starší články z kategorie Sekretariát ČSJ

Kupte si tištěnou verzi Závodních pravidel jachtingu 2017–2020, nyní pouze za 200 Kč.

Lodní třída 29er chce touto cestou poděkovat ČSJ za možnost prezentace na výstavě For Boat. Js...

26. - 29. března 2018

Chtěl bych vyjádřit uznání celému týmu, který pracuje na Jachtařské akademii, především Zdenál...

27. - 29. prosince 2017

Zobrazit všechny články


nahoru