Malllorca - žádný Čech ve finále

Dana Dvořáková | 03.04.2015

Na Mallorce skončila kvalifikace na první letošní světový pohár jachtařských olympijských tříd, který se pojede od 20. dubna. Kromě V. Kozelské Fenclové (Laser Radial) se z našich reprezentantů na SP do Hyeres podívá ještě O. Teplý (Finn)

Veronika se na Mallorce nevešla do první desítky, byla třináctá. Tím pádem se ani ona nedostala do medailové rozjížďky, která je na programu zítra a utká se v ní prvních deset lodí v každé třídě.

„Na Mallorce i přes předpověď na slabý proměnlivý vítr pořád hodně foukalo. S výsledkem jsem celkem spokojená, mohlo být i lépe, ale párkrát jsem nebyla přesně tam, kde jsem měla být, udělala jsem pár chyb a na ty úplně nejlepší ztrácím trochu na rychlosti. Prostě to ještě není úplně ono, musím dál tvrdě trénovat,“ poznamenala Veronika po závodě. Skloubit vrcholový jachting s péčí o syna je strašně náročné. „Letos budou fungovat hlavně babičky, zde jsem Matýska měla jen v době tréninku, do Hyeres pojedu také sama a nevezmu ho z bezpečnostních důvodů ani do Ria, kam se chystám v létě na předolympijskou regatu a na trénink,“ uvedla česká závodnice, která místo na olympiádě již pro Českou republiku zajistila. Ve třídě Laser Radial jasně zvítězila Belgičanka Evi Van Acker, kterou už nikdo v medailové rozjížďce nemůže porazit.

Ve třídě Finn skončil na 23. místě český junior roku 2014 Ondřej Teplý, veterán Michael Maier byl až padesátý. Ve třídě Laser vyhrál Viktor Teplý stříbrnou skupinu, ale ani to nestačilo na kvalifikaci na světový pohár do Hyeres. Více foto na www.iregata.cz.

Aktualizace:

Po diskvalifikacích některých závodnic za předčasné starty se Veronika Kozelská Fenclová posunula na celkové 12. místo.

„Dnes nic moc. Bohužel se mi nepodařila ani jedna první stoupačka a pak jsem už jen doháněla a doháněla. Naštěstí mi to alespoň jelo na zadní vítr, a tak jsem uválčila 17. a 31. místo. Soupeřky kolem mě ale měly také své horší chvilky, a tak jsem se nakonec posunula na celkové 12. místo. Mrzí mě, že jsem se nedostala do medailové rozjížďky, protože jsem na ni měla. Snad se mi to podaří na světovém poháru v Hyeres,“ zhodnotila na závěr Veronika.

Foto Martina Barnetová

Konečné výsledky českých závodníků:

Laser Radial - 117 lodí
12. Veronika Kozelská Fenclová

88. Markéta Audyová

110. Martina Bezděková

Finn - 74 lodí
23. Ondřej Teplý

50. Michael Maier

RS:X - 82 windsurfů
40. Karel Lavický

Laser Standard - 164 lodí
61. Viktor Teplý
147. Štěpán Novotný

Více na: www.trofeoprincesasofia.org

Eva Skořepová

Starší články z kategorie Závody

Závod NOPROSU CUP (CTL 151701) se v původně plánovaném termínu ruší a bude přeložen na nový termí...

Závodník YC Lodní sporty Brno, Jean-Baptiste Janča, narozený v roce 1996, se umístil v celkovém h...

Přestože tradiční závod Trofeo Princesa Sofia na Malorce již není součástí světového poháru olymp...

Mladí jachtaři zahájili sezónu závodem tradičním – jaRním Svezením, které se konalo již po ...

Nominační kritéria závodníků z Jihomoravského kraje pro Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže Č...

Zobrazit všechny články


nahoru