Malé ohlédnutí za letní vánoční regatou

Martin Soušek | 01.08.2007

O víkendu 28.7.-29.7. se uskutečnila na Boleváku Letní vánoční regata.....

28-29 července jsme se zůčastnily dalšího českého poháru na Boleváku v Plzni. Díky laskavosti pořadatelů (representovaných Michalem Horákem) kteří nám dopravily na Bolevák dvě lodi, se zůčastnilo 7 lodí.

Čest západočeské oblasti hájili Pavel Polidar a z pořádajícího oddílu Miroslav Horák. Barvy lodní třídy Fireball obhajoval Petr Sklenář. Zbytek pole tvořily stálý zástupci lodí třídy 2,4mR Alex Sadílek, Beďa Dráždil, Daniel a Ladislav Bínovi.

Sobota nás přivítala pošmourným počasím, teplotami okolo 20°C a větrem do 6 m/s. Přestože jsme byli mnohokrát varování že Bolevák jest vodou mělkou a mělčinami oplývající, pořadatelé vybojkovaly kritická místa a rozhodčím se podařilo i na malém prostoru postavit trať tak, že jsme nebyli nuceni řešit ani jeden problém s uvízlou lodí. Odjelo se neuvěřitelných 6 rozjížděk trvajících v průměru 20 minut. Nutno dodat že Petr Sklenář nám dal pojíst fireballistického chlebíčku vítěztvím v pěti z nich. Pouze v jedné rozjížďce mu dokázal uzmout vítězství Mirek Horák. Po prvním dni jasně vedl Petr, za ním se seřadily po bodu Saša Sadílek a Dan Bína. S dvou bodovou ztrátou následoval Mirek Horák.

Večer jsme ukončily prvotřídním koncertem místní skupiny „Replay“. Nutno dodat že tak dobře jsem se dlouho nepobavil ani v pražských rockových klubech.

Nedělní ráno nás přivítalo pošmourným, zamračeným počasím a ač je to k nevíře, větrem pulsujícím mezi 2-4m/s. Startovalo se v 10 hodin a stihly se odjet 4 rozjížďky. Zatím se budu věnovat pouze prvním třem rozjížďkám. Dvě z nich vyhrál Dan Bína, který se zjevně začal smiřovat s novou lodí, jednu Saša Sadílek.

V poslední rozjížďce omylem rozhodčí odpískali průjezd cílem o kolo dřív, aniž vyvěsily přísĺušnou vlajku. Část pole tudíž nedokončila poslední kolo na což reagoval pisatel tohoto článku protestem.

Nicméně je třeba dodat že na tak malou vodu jsme užily nepředpokládaně stabilního větru a vzhledem k délce tratě i mnohých taktických soubojů, připomínajících spíše match race.

Takže pravděpodobně vyjádřím pocity všech účastníků z lodní třídy 2,4mR slovy „DĚKUJEM A ZA ROK ZAS“

Dan B.

Starší články z kategorie Závody

V příloze naleznete vypsání závodu a plachetní směrnice pro závod Mistrovství ČR v lodní třídě ST...

23. - 26. SRPNA 2007, Nové Mlýny – Pavlov, Česká republika

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

Zobrazit všechny články


nahoru