LODM 2017 – olympijská regata míří do finále

Eva Skořepová | 27.06.2017

Třetí den jachtařské regaty začal čekáním na vítr, který ale v poledne naskočil a připravil mladým jachtařům výborné podmínky.

Závodníci třídy Optimist zvládli čtyři rozjížďky, třída RS Feva potom přidala další tři rozjížďky. Mezi chlapci na Optimistech se souboj o vítězství odehrává mezi Lukášem Wehrenbergem z Prahy a Tomášem Mlejnkem z Pardubického kraje, který byl dnes úspěšnější a po škrtání dvou nejhorších výsledků o pouhý bod těsně vede. Za nimi je o 6 bodů zpět na třetím místě Petr Hála ze Zlínského kraje.

Mezi dívkami drží prvenství Markéta Kališová z Jihomoravského kraje, druhá zůstává Klára Himmelová ze Středočeského kraje a třetí Kristýna Piňosová z Olomouckého kraje.

Třídu RS Feva dnes zcela ovládla plzeňská posádka Jakub Dobrý a Tereza Dobrá, která zvítězila ve všech třech rozjížďkách a v čele má náskok již 9 bodů. Nedařilo se pražské posádce Vojtěch Brož a Matouš Hlaváček, která klesla na třetí místo za jihomoravský tým Petr Tupý a Dan Viščor.

Nic však ještě není rozhodnuto, zítřejší finálové jízdy mohou pořadím ve všech třídách ještě zamíchat. Za finálovou rozjížďku bude totiž dvojnásobný počet bodů a nelze ji škrtnout. Finálové jízdy začínají zítra v 11 hodin.

Průběžné výsledky zde.

Více o LODM na: http://odm.olympic.cz

Starší články z kategorie Závody

Jachtařský tým MASTERLAN – David Křížek a Milan Harmáček vyráží na druhý závod Flying Phant...

V příloze naleznete zprávu z Kieler Woche a Mistrovství světa 2.4mR od Daniela Bíny

Druhý den jachtařské regaty na Letní olympiádě dětí a mládeže byl jako vystřižený.

Děti na lodních třídách Optimist a RS Feva začaly dnes na Brněnské přehradě svou olympijskou sout...

Mistři Evropy Michal Koštýř a Klára Kulhánková v Mini Duelu na TV Prima.

Zobrazit všechny články


nahoru