Lipenský týden a MČR třídy Cadet

Eva Skořepová | 14.07.2017

První červencový týden již tradičně patřil v JK Černá v Pošumaví dvěma velkým závodům.

Nejprve se o víkendu jel závod Českého poháru O krále Šumavy. V sobotu se v silném větru odjely 4 rozjížďky, v neděli po dvou neplatných výjezdech přidala pátou rozjížďku pouze třída FD. Tu vyhráli Jiří Hrubý a Roman Houdek, třídu 29er ovládli Šimon Mareček a Jan Svoboda, v Cadetech byli nejlepší Lucie Štursová a Anna Marie Kramplová, ve 420 Veronika a Martin Vlachovi a ve třídě Fireball slavili poprvé v životě vítězství Milan a Matěj Šnajdrovi. Celkové výsledky najdete zde: http://www.sailing.cz/zavody.php?ctl=171315&sezona=2017

Od středy pak následoval trochu netradičně pětidenní pohárový závod pro třídy Fireball, 29er a 420, k nim se na víkend přidala ještě třída FD, ale hlavně mistrovství České republiky třídy Cadet. Díky účasti německých posádek se na startu sešlo 21 lodí. Přestože většinu času foukal poměrně silný vítr, často se čekalo na břehu kvůli obavám ze silných bouřek. Ty se nakonec Lipnu naštěstí vždycky vyhnuly. Ve středu se odjely čtyři pěkné rozjížďky, ve čtvrtek tři, v pátek bylo jen několik pokusů a v sobotu se odjely další čtyři. V neděli se už nezávodilo.

Zlato ve třídě Cadet vybojovala překvapivě nová posádka Eliška Vychová –Adam Winkler (YC Neratovice) a stříbro hlavní favoritky Zuzana Vychová (YC Neratovice) s Magdalenou Holou (Lokomotiva Plzeň). Bronz pak další dívčí posádka Lucie Štursová – Annamaria Kramplová (ČYK Praha). Gratulujeme a držíme palce na nadcházející MS, které se pojede začátkem srpna v Holandsku.

Ve třídě Fireball zvítězila posádka Jiří Parůžek – Jakub Košvica, kterým se na Lipně tradičně daří. Vloni zde ve stejném termínu vyhráli mistrovství republiky. Třídu 29er opět ovládli Šimon Mareček a Jan Svoboda, ve třídě 420 opět vyhráli Veronika a Martin Vlachovi a ve třídě FD Jiří Hrubý a Roman Houdek.

Celkové výsledky zde: http://www.sailing.cz/zavody.php?ctl=171316&sezona=2017

Kompletní fotogalerie na Facebooku.

Starší články z kategorie Závody

MČR proběhne 17. - 20. 8. 2017 na Lipně v JK Černá v Pošumaví, tak se nezapomeňtme přihlásit včas...

Posádka týmu MASTRELAN - David Křížek a Milan Harmáček se jako první český tým v historii zúčastn...

V termínu od 17. do 25. června 2017 se konal v olympijské maríně v Kielu-Schilksee další ročník n...

Poslední den jachtařské regaty byly na programu již jen finálové rozjížďky.

Třetí den jachtařské regaty začal čekáním na vítr, který ale v poledne naskočil a připravil mladý...

Zobrazit všechny články


nahoru