Kvalifikace Optimistů na mistrovství Evropy

Eva Skořepová | 06.06.2022

Po náročném závodě v dánském Sonderborgu se SpS Optimist přesunulo rovnou do polského Dziwnowa, kde bojovali o nominaci na letošní mistrovství Evropy.  Na startu bylo celkem 161 lodí a mezi nim 27 českých závodníků.



 
Během čtyř závodních dní se podařilo dokončit 8 rozjížděk (první den tři, druhý jednu, třetí tři, čtvrtý jednu). Všichni čeští závodníci měli své dobré i horší dny a dojezdy měli hodně nevyrovnané. Nejlépe se se slabším až středním větrem s menšími ostrými vlnami popasoval Jeremiáš Přikryl z YC Kroměříž, který vybojoval 11. místo celkově. O pět příček za ním skončil Jiří Tomeš z Jachtklub Česká Lípa - Optimist. Na 30. místě by Tomáš Peterka Optimist Team Český Yacht Klub a o místo za ním Tereza Chlumská z JMJ Stare Splavy. Do první padesátky se ještě vešli František Burda z Jachtklubu Česká Lípa (40. místo) Beata Dokoupilová z Jachtklubu Brno (42. místo), Vladimír Kováč z JK Prostějov (48. místo) a Jan Valenta z YC CERE (50. místo).

 


 
Na všechny závodníky dopadla únava a stres z kvalifikace, bylo to pro všechny velmi náročné. Nyní je čeká pohárový závod na Nechranicích a pak odpočinek před vrcholy letošní sezony, tedy mistrovstvím světa v tureckém Bodrumu amistrovstvím Evropy v dánském Sonderborgu.

 

 

Výsledky zde: https://portal2.psko.pl/regaty/puchar-dziwnowa,-elim.-oom-2022/wyniki/opp-a#l

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Tři české posádky lodní třídy Cadet, pět posádek třídy RS Feva a jeden závodník třídy ILCA 4 s...

Mistrovství světa olympijské třídy ILCA 7 se konalo v Riviera Nayarit v Mexiku od pondělí 23. ...

SpS Optimist absolvovalo minulý týden trénink a přípravnou regatu v Sonderborgu, kde se letos ...

Na juniorském mistrovství světa v olympijském kiteboardingu (2022 Formula Kite Youth U21 World...

V neděli 22. května jsme uzavřeli Mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil, které se jelo na...

Zobrazit všechny články


nahoru