Kieler Woche 2016

Eva Skořepová | 23.06.2016

Největší německá regata je v plném proudu a účastní se jí i velký počet českých závodníků.

Zatímco neolympijské třídy již mají většinou odzávoděno, ty olympijské začaly teprve včera. V nich se představili i naši dva olympionici Veronika Kozelská Fenclová a Viktor Teplý.

 

 

Z těch, co již závod dokončili, si připsala největší úspěch posádka Jiří Hrubý a Roman Houdek, kteří ve třídě Flying Dutchman vybojovali bronz. Poměrně se dařilo i některým našim mladým reprezentantům – ve třídě Laser 4.7 skončil na 15. místě Benjamín Přikryl z 91 lodí a Jakub Halouzka byl ve třídě Laser Radial Open devatenáctý ze 120 lodí. Závodili i další, a to jak na Laserech, tak ve třídách 29er či Evropa.

 

 

Olympijské třídy mají za sebou dva dny závodění. Nejlépe z našich jsou na tom Ondřej Teplý ve třídě Finn na 6. místě a jeho bratr Viktor je ve třídě Laser na 11. místě (v dnešní první rozjížďce zlomil pínu), Jakub Halouzka po včerejším výborném výkonu (dojezdy na 10. a 18. místě) si dnes pohoršil a klesl na 49. místo. Závodí i Veronika Kozelská Fenclová, ale se dvěma předčasnými starty a dvěma dojezdy ve třetí desítce to na dobré umístění nevypadá. Pro Veroniku je závod ale především posledním závodním tréninkem před olympiádou. V paralympijské třídě 2.4mR je Daniel Bína devátý.

Včera foukal slabý nestálý vítr a ani dnes podmínky nebyly takové, na jaké jsme v Kielu zvyklí – tedy na silný stabilní vítr. Závodit se bude až do neděle 26. 6.

Výsledky a live přenosy na www.kieler-woche.de

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

2. března 2016 zemřel Ing. Otakar Malý

V úterý 2. února byla na v hostinci Na Staré Sokolovně v Praze slavnostně vyhlášena anketa Jachta...

V sobotu 24. 10. v Ománu skončilo mistrovství světa třídy RS:X.

Veronika Kozelská Fenclová bude ve čtvrtek v Olympijském magazínu na ČT Sport - dívejte se v 15.5...

Podívejte se na olympijský magazín s Markétou Audyovou.

Zobrazit všechny články


nahoru