Katamaran Match Racing - zpráva ze závodu

Dana Dvořáková | 04.08.2009

01. - 02. 08. 2009, Jachetní klub Plzeň - Bolevák

O tomto víkendu se na Boleveckém rybníce konal první ročník Katamaran Match Racingu. Jelo se na Tornádech a Predátorech F20 ve dvou základních skupinách rozdělených na 4 a 4 posádky. V sobotu panoval velmi slabý vítr, takže se odjela jen necelá základní část, ve které se utkal každý s každým ze své skupiny. Neděle byla ve znamení čekání na příchod větru, který sliboval příchod fronty od západu. Vítr se dostavil až po poledni a stálo to za to. Od čtvrtfinále se jelo již na Tornádech v prudce sílícím větru. Nejdříve se utkaly dvojice David Křížek x Martin Šedivec a Zdeněk Pavliš x Vláďa Prašník. David zvítězil nad Martinem a Zdeněk vyhrál nad Vláďou. V boji o třetí příčku proběhlo první drama. Martin se po chybném manévru v předstartovním souboji nechal vytlačit snad 2 sekundy před startem přes čáru a musel se vracet. Vláďa Prašník si tak hned vybudoval slušný náskok, ale ukázalo se že v match racingu a zvlášť na katamaránech se vše může změnit během okamžiku. Martin s Martinou po vytažení genakru chytil poryv a Vláďův náskok rychle stáhl. Po obratu závětrné bójky udělal Vláďa na stoupačku špatný obrat a uvolnil tím cestu domácím na třetí místo.

Následující finále byla skvělá podívaná, kterou provázela přicházející bouřka se silnými poryvy větru. Díky Pavlišově chybě na startu, kdy se snažil vytvořit si rozhodující náskok startem o minutu dřív :o) , vypadalo, že David nebude mít problém soupeře vracejícího se zpět za čáru porazit. Zdeněk se ale rychle otočil a začala stíhací jízda. I bez vytaženého genakru v silném větru Davidovo náskok rychle stahoval. Přes veškerou snahu, už Davida nedokázal dohonit. Vítězství si odneslo duo David Křížek – Petr Fiala.

Celá akce se nesla ve velmi pohodovém duchu. Při sobotní oldies párty byl prý spatřen dokonce i Elvis ( a pak že je po smrti ).

Přílohy ke stažení

  foto_047.jpg (224K)
  foto_205.jpg (181K)
  foto_215.jpg (222K)

Starší články z kategorie Závody

V pátek skončilo nepříliš povedené ME ve španělské Almerii. Michal Kliment s Veronikou Živnou vyh...

Závod Olympijských nadějí konaný jako součást 47. ročníku Beskydské regaty 24. - 26. 7. 2009 na...

Na webu třídy FB se objevila omluva HR M. Souška...

Zpráva ze závodu

Poslední den na Mistrovství Evropy pokračovala větrná loterie, která ještě významně přeházela výs...

Zobrazit všechny články


nahoru