Karel Lavický jede do Ria!

Eva Skořepová | 18.07.2016

Dnes 18. července 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že surfař Karel Lavický, účastník olympiády v Londýně, který dosud figuroval jako náhradník, jede do Ria, kde bude závodit ve třídě RS:X.

Dnes odpoledne Norský olympijský výbor potvrdil, že Norsko vyjeté kvalifikační místo ve třídě RS:X neobsadí. Tím pádem se uvolnilo pro Českou republiku.

„V pátek mi zavolal norský závodník, že do Ria nejede, a tak jsem o tom informoval Český svaz jachtingu,“ prozradil Karel Lavický, kterému olympijská kvalifikace letos na Mallorce jen velmi těsně unikla. Následovalo několik telefonátů předsedy ČSJ Karla Bauera do Norska a na Mezinárodní i Český olympijský výbor. A dnes večer byla Karlova nominace potvrzena. „Norský olympijský výbor o tom, že neobsadí místo ve třídě RS:X, vůbec nikoho neinformoval. Takže jsme se to dozvěděli skutečně na poslední chvíli, dnes se totiž nominace Českého olympijského výboru do Ria definitivně uzavřela,“ vysvětloval Karel Bauer.

„Jsem rád, že se to nakonec podařilo, i když s mou účastí je teď spojena řada komplikací,“ upřesňuje Karel Lavický situaci. „Není pro mě již místo v hotelu blízko mariny, kde bude bydlet zbytek jachtařského týmu, já budu muset být v olympijské vesnici, která je přes celé město a cesta z ní do mariny bude dlouhá a komplikovaná. Také můj kouč Jan Čutka již nedostane plnou akreditaci, snad se pro něj podaří získat alespoň denní vstupy. Ještě není ani jasné, do jakého letadla se vejdu a kdy do Ria poletím. To vše jsou ale maličkosti, důležité a skvělé je, že mohu v Riu závodit!“

Na olympiádě v Riu tak uvidíme tři české jachtaře: Karla Lavického ve třídě RS:X, Veroniku Kozelskou Fenclovou ve třídě Laser Radial a Viktora Teplého ve třídě Laser. Veronika i Viktor jsou již v Riu, kde pilně trénují.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Tým SCM Laser byl úspěšný na Eurocupech ve Warnemünde a Dziwnóvě.

V dánském Aarhusu se od pondělí 4. do soboty 9. 7. jel Finn Silver Cup, tedy mistrovství světa ol...

V dánském Aarhusu se od pondělí 4. 7. jede Finn Silver Cup, tedy mistrovství světa olympijské lod...

Největší německá regata skončila v neděli 26. června medailovými rozjížďkami olympijských tříd. ...

Největší německá regata je v plném proudu a účastní se jí i velký počet českých závodníků. ...

Zobrazit všechny články


nahoru