Jirka Tomeš závodil na Mallorce

Eva Skořepová | 14.12.2022

Ve dnech 3.–7. prosince se Jirka Tomeš z JK Česká Lípa zúčastnil prestižní regaty třídy Optimist 71. ročníku Trofeo Ciutat de Palma.


Na startu se sešlo 332 zkušených závodníků z 18 zemí, kteří byli rozděleni do 4 kvalifikačních skupin po 84 lodích. První závodní den se vydařil, foukal středně silný až silný jihozápadní vítr a odjely se 4 rozjížďky přímo před místní katedrálou. Jirka jezdil vepředu závodního pole s dojezdy 5, 2, UFD a 5 zakončil den na průběžném 9. místě. 
 

 
Druhý den byl vítr již velice nestálý, přeskakoval a postupně slábl. Dojezdy 9 a 25 zajistily bezproblémový postup do zlaté finálové skupiny, průběžné 29. místo a možnost bojovat o přední pozice s nejlepšími. 
 
Ve dvoudenním finále se díky slabému větru přecházejícímu do úplného bezvětří i přes velkou snahu závodní komise, několik pokusů o start a strávené hodiny na moři nepodařilo dojet ani jednu rozjížďku. 
 

 
„Závod byl fajn zakončením jachtařské sezony 2022. Výkonnostní cíl top 20 mi utekl jen o pár bodů, povinnost zlaté skupiny jsem splnil. Jezdil jsem vepředu, společně s nejlepšími Opťáky, škoda, že se ve finále nic neodjelo, ale bylo by to na úkor kvality závodu, kterou si pořadatelé hlídají," zhodnotil závod Jirka.

 

Kompletní výsledky zde: https://www.trofeociutatdepalma.com/documentos/documentos/overall.pdf

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

SCM tým ILCA 4 zahájil zimní přípravu ve španělském Cadizu, kde bude trávit zimu až do mistrov...

V Pule se začátkem prosince uskutečnila tradiční Mikulášská regata. Kromě Optimistů zde závodi...

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 se konalo minulý týden ve francouzském Hyeres....

Karel Lavický odjel minulý týden závod v olympijské třídě iQFoil na Azorských ostrovech....

V termínu od 12. do 20. 11. proběhlo první přípravné soustředění na sezonu 2023 pro SCM 29er v...

Zobrazit všechny články


nahoru