JARNÍ SOUSTŘEDĚNÍ SCM

Antonín Mrzílek | 18.05.2009

Jarní blok soustředění pro 470, Lasery, Finny a 420 byl ukončen minulý víkend.

470 měli soustředění na Mallorce před SP s finským trenérem P. Leskinenem a finským týmem a dále před Eurolympem na Gardě společně s posádkou Koutná-Mrzílková pod vedením T.Mrzílka. Finnaři odjeli též na Mallorcu, kde jim předával cenné zkušennosti náš nejlepší finnař Michael Maier.

Laseristé, kteří jezdí převážně na radiálské plachtě, případně někteří ještě na 4.7 trénovali v Torbole na Lago di Garda. Trenérkou byla Lenka Šmídová. Počasí přálo a tak závodníci najezdili spoustu hodin v různých větrech. Především bylo dobré, že nebylo jediného dne bez větru. Desetidenní trénik je však příliš dlouhý a tak byla zařazena půldne bez fyzického tréniku. Probírala se nová pravidla, případně Lenka připravovala taktické situace.

„Dvackaři“ vystřídali v Torbole laseristy. Rovněž jim přál vítr i když bylo trochu chladněji a často pršelo. Trénink, který vedl T. Mrzílek byl zaměřen na manévry a starty, později na rychlost. Na Gardě mají 420 v létě MS a bez rychlosti a dobrého startu zde není žádná šance na dobrý výsledek. Skála je skála!

Po třítýdenní pauze laseristů respektive dvoutýdenní pauze v případě 420 se sešli závodníci opět s dvojicí Lenka Šmídová a Tonda Mrzílek, tentokrát na Nových Mlýnech. Větrné podmínky byly na české poměry dobré, a tak se trénovalo každý den na vodě a poté následovala vyjížďka na kolech. Kromě čtvrtka, kdy hustě pršelo a po tréninku se všichni rádi ohřáli v penzionu Florián.

Příští pondělí jsou do Pavlova zváni mladší členové SCM ve třídách Optimist a Cadet.

tm

Přílohy ke stažení

  p1010063.jpg (403K)
  p1010236.jpg (264K)
  p1010111.jpg (398K)

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Vážení sportovní přátelé, v příloze naleznete Směrnici pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v...

US OLYMPIC SAILING COMITEE ZVEŘEJNIL STRATEGII A PLÁN PŘÍPRAVY BUDOUCÍCH OLYMPIONIKŮ

VV ČSJ uložil KVS úkol vypracovat strategii RD v nové OH kampani

Předkládám krátký souhrn ze zpráv od trenérů a dalších účastníků OH v Quingdao

Viktor Teplý skončil na výborném 4. místě na MEJ Radialů z celkového počtu 185 mladíků.

Zobrazit všechny články


nahoru