Jan Pokorný mistrem Evropy

Dana Dvořáková | 31.07.2014

Ve dnech 19. – 25. 7. 2014 se česká výprava účastnila Mistrovství světa lodní třídy Splash (Splash Blue) a Mistrovství Evropy lodní třídy Splash Red (dříve Flash) v polském Pucku

Honza Pokorný si výbornými sportovními výkony a taktikou jízdou již od prvních rozjížděk budoval velice dobrou pozici na čele výsledkové listiny, čímž dosáhl neotřesitelného vítězství již na konci předposledního závodního dne. Na druhém místě se umístil švýcarský závodník Marc Hoffmann a na třetím pak Španěl Marti Ferrer. Honzovi gratulujeme k výbornému výsledku.

Ostatním čtyřem českým závodníkům (ve třídě Splash Blue) se v silné (zejména holandské) konkurenci dařilo poněkud méně a spíše sbírali zkušenosti z velkých světových závodů.

Splash Red je nástupnickým designem po třídě Flash a oproti Splashi (nově Splash Blue) má rozdílnou pouze plachtu. Nová, kevlarová 7m2 velká plachta poskytuje excelentní výkon a ve spojení s léty osvědčeným trupem i bezvadný trim a ovladatelnost za každých podmínek. Splash Red je bez věkového omezení i na mezinárodní úrovni. Splash Blue není věkově omezen pro závody v ČR, avšak na mezinárodní úrovni je věkovou hranicí 19 let. Tato hranice budes velkou pravděpodobností posunuta na 21 let o roku 2015.

Starší články z kategorie Závody

Další velký úspěch Veroniky Živné (15) z YC PanCzech: stříbrná medaile z mistrovství světa junior...

24. 27. července 2014 - Travemünde, Německo

V irském Dún Loaghaire se konalo ME ve třídě Optimist. Českou republiku reprezentovalo 6 závodník...

V termínu 09.08.2014 - 10.08.2014 se uskuteční závod Jubilejní Match Race na jezeře v Poděbradech...

Veronika Živná (15) z YC PanCzech mezinárodní mistryní Německa v juniorské lodní třídě O´pen BIC...

Zobrazit všechny články


nahoru