Jak to viděl tým EBM OYC

Eva Skořepová | 01.11.2016

Naše letošní angažmá na tradičním vyvrcholení české jachtařské sezony se neslo v duchu velikých očekávání.

Naše letošní angažmá na tradičním vyvrcholení české jachtařské sezony se neslo v duchu velikých očekávání. Tým za značné podpory sponzorů EBM zajišťujícího finanční a OYC zajišťujícího materiální zázemí a mnoha přátel měl nejen ambice,ale ve složení Gergo, Daniel, Soňka, já a nově Dan s Terkou i značné naděje na medailové umétění. Zatímco maďarská posádka získávala náskok díky pravidelnému tréninku a sehranosti, naši nováčci z OYC přilili do šálku jistou dravost a bojovnost v osobních soubojích. K tomu si přidejte magické duo Soňka a já a máte parádní tým.

Akci jako vždy zastřešil klub CERE který šel letos do sebe a poskytnul lodě ve velmi slušném technickém stavu a excelentní program a zázemí. I letos bychom bohužel našli jisté výhrady k práci jury ale snaha závodní komise a velmi solidní vítr zaručili nesmírně kvalitní jachtařský zážitek. ČYK se postaral o naše komfortní ubytování a jachtařský výkvět České Republiky se jako každý rok stal naší víkendovou rodinou se kterou jsme se mohli dělit o pivo a zážitky z uplynulého roku.

První den jsme po zaváhání a prohře v úvodní rozjížďce navázali řadou 5ti vítězství a do dne druhého tak nastupovali s velmi pozitivním pocitem. Sobota přinesla jednu dosti zbytečnou prohru (opět v první rozjížďce) a jednu výhru kterou jsme mohli oslavit při bujarém večírku v CERE jemuž předcházela výtečná večeře v místní restauraci. Z té mohli během dne rodiče, přátelé i sportovní fanoušci sledovat dění na vodě, za doprovodu komentářů a hudebních lahůdek Vojty Lambla bez kterých si závod jen sotva lze představit.

Neděli jsme začali vítězstvím, ale naši radost záhy překazily dvě prohry. První po tragickém selhání na startu a druhá při jednom z více sporných kolizních incidentů. Do finálových „stupňůů ke zlaté“ jsme tak postupovali ze 4té příčky. Pohořeli jsme bohužel na nedostatečné agresivitě a přílišné benevolentnosti vůči druhému týmu, kdy jsem ve stavu 1:1 prohráli finálovou rozjížďku a propadli se tak až na pátou pozici. Čtvrtou obsadili Laseristi a první tři odzadu Slováci, Pobřeží lihoviny a Prsa koule.

Celkově závod hodnotím velmi kladně. Ukázal na naše nedostatky zejména co se osobních soubojů týče ale přinesl i mnoho nadšení po vítězstvích v napohled ztracených rozjížďkách. Jednalo se o jedinečnou jachtařskou akci které se díky Frantovi Bauerovi doufám dočkáme i napřesrok. Ještě jednou všem moc děkuju za podporu, na prvním místě svému týmu ale neméně i všem zúčastněným, organizátorům, sponzorům a přátelům kteří nás přišli navštívit a podpořit

Šimon Seidl

Starší články z kategorie Závody

Veronika (18) a Kateřina (12) Živných se umístily v žebříčku série závodů Evropského poháru třídy...

Tento víkend se pro třídu 2.4mR uskutečnil poslední letošní významnější závod a to Mezinárodní Mi...

Mistrem republiky v námořním jachtingu se stal tým RODOP vedený Martinem Kulíkem, s Lukášem Neuma...

Dnes vše nasvědčovalo tomu, že se nepodaří odjet ani jednu rozjížďku. Nakonec se slabý vítr v poz...

V Chorvatsku pokračovala Česká námořní rallye aneb MČR v námořním jachtingu one design třetím dne...

Zobrazit všechny články


nahoru