Jachting získal zlato od MOV za mediální pokrytí OH v Tokiu 2020

Eva Skořepová | 17.11.2021

Po oceněních v Pekingu 2008 a Londýně 2012 získal jachting Golden Rings Awards i za Tokio 2020.


 

Jachting získal tuto cenu Mezinárodního olympijského výboru v kategorii Nejlepší zpravodajství. Producent Henry Mok a režisér přenosů z jachtařských soutěží Leon Sefton obdrželi tuto cenu za zajištění mimořádného sportovního zážitku pro miliony diváků po celém světě prostřednictvím služby Olympic Broadcasting Services (OBS), která produkuvala živé televizní, rozhlasové a digitální vysílání z olympijských i paralympijských her v Tokiu. Použitím palubních kamer na závodních lodích byly skvěle zachyceny emoce závodníků ve všech třídách a díky tomu získali diváci maximální zážitky.

 

David Graham, CEO World Sailing, k tomu řekl: „Natáčení jachtingu je velmi specifické. Jachting je obtížné zachytit a předat divákům. Všechna čest patří OBS – odvedli skvělou práci a všechny jejich inovace přinesly obrovský posun. Palubní kamery s mikrofony mohli ovládat na dálku a připravit tak skvělé přenosy. Díky tomu přivedli k jachtingu miliony diváků. Olympiáda tak zejména díky jejich týmu a mimořádnému úsilí měla nesmírně pozitivní dopad na náš sport.“

 

 

Jachting poprvé na hrách v Tokiu 2020 využil také SAP Sailing Analytics, live tracking pomocí GPS, který umožnil fanouškům po celém sledovat závody v reálném čase s větší přesností a širším rozsahem statistik a poznatků, ze kterých mohou čerpat. Platformu SAP přenášelo více než 30 vysílacích společností po celém světě, které byly držiteli práv. Tuto možnost jsme měli díky Eurosportu i v České republice na webových stránkách ČSJ.

 

Golden Rings Awards je prestižní mezinárodní soutěž organizovaná MOV za účelem propagace a ocenění kvalitního mediálního pokrytí olympijských her. Vítěze vybrala mezinárodní porota v čele s členem MOV Anantem Singhem, který je předním profesionálem ve filmovém a mediálním průmyslu a předsedou komise MOV pro komunikaci. Slavnostní předávání cen se konalo v sídle MOV v Lausanne.

Starší články z kategorie Závody

Dnes, tedy ve středu 17. listopadu ve 13.00 UTC odstartuje první ročník závodu Class Globe 5.8...

Nestihli jste v televizi reportáže a rozhovory z podzimních námořních závodů? Podívejte se zde...

Závod Setka Atlantic Challenge 2021 je v plném proudu. Nakonec se ho účastní čtyři amatérsky s...

Jak se již stalo tradicí, české týmy byly na této populární chorvatské regatě opět vidět. Vezo...

Mezinárodní Mistrovství Chorvatska proběhlo v Šibeniku ve dnech 5.–7.  11. a HEBE SAILING TEAM...

Zobrazit všechny články


nahoru