Jachting našel Skiffmeistera

Eva Skořepová | 09.01.2020

V Yacht clubu CERE v Praze Podolí proběhlo 8. 1. setkání závodníků, rodičů a přátel mládežnické lodní třídy 29er. V samotném závěru večera byly vyhlášeny výsledky celoroční soutěže Jachting hledá Skiffmeistera. Suverénními vítězi se stala posádka Jára Čermák a Petr Košťál.


 

V úvodu večera zhodnotil trenér Sportovního centra mládeže David Křížek celou loňskou sezónu. Vyzdvihl pozitivní vrcholy, ale neopomněl zdůraznit věci, na kterých je třeba intenzivněji pracovat. Poté následovalo představení družstva SCM A a SCM B pro nadcházející sezónu a dvou posádek pro reprezentační družstvo juniorů. Dalším bodem byl plán letošních akcí a závodů, včetně přípravy zimních soustředění ve španělské Barceloně. Závodníci byli obeznámeni s tréninkovým plánem a v závěru došlo na vyhlášení soutěže Jachting hledá Skiffmeistera.

 

 

První oceněnou posádkou byly Lucie Košatová a Anna Košťálová, které získaly nejvíce hodnotících bodů z SCM B. Cenu jim předal předseda Komise talentované mládeže Ondřej Bobek.

 

 

A pak už došlo k vyhlašování absolutního pořadí. Na 3. místě skončila posádka Anna Justová a Petr Tupý, kterým cenu předal Jan Pokorný, člen výkonného výboru ALT 29er.

 

 

Na 2. místě skončila posádka Michal Krsička a Lukáš Krsička. Cenu předala předsedkyně ALT 29er Jana Košťálová.

 

 

 

A konečně celkovými vítězi se stali a titul Skiffmeister získali Jára Čermák a Petr Košťál. Těm cenu předával čestný předseda Českého svazu jachtingu Karel Bauer. 

 

V závěru večera byl prostor pro dotazy. Byly představeny nové vize a body ke zkvalitnění tréninku i celkové bezpečnosti na vodě. Tým SCM B si následně také dohodl zimní část přípravy. Na všech byla vidět radost ze setkání. Nyní čeká závodníky nakládání a již 25. ledna zahájí trénink v Barceloně, kde v únoru odstartují první závod série Eurocup.

 

 

 

 

Velké poděkování patří všem, kteří na akci dorazili, díky YC CERE za krásné prostory pro důstojné vyhlášení, a především díky Českému svazu jachtingu za stále rostoucí podporu!!

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V předvánočním čase ve 20 °C a ve větru až 18 m/s trénovali a závodili na Maltě dva naši závod...

Těsně před Vánocemi od 18. do 22. prosince závodili Laseristé ve Španělsku. Závod pořádal Club...

Online hlasování bylo 31. 1. 2020 ukončeno!

Od 16. do 21. 12. se závodilo na mistrovství světa olympijské třídy Finn. Konalo se v Royal Br...

Český reprezentant windsurfer Karel Lavický z YC DIM Bezdrev byl v úterý 17. prosince v českob...

Zobrazit všechny články


nahoru