Jachting na veletrhu For Boat – vstupenka zdarma

Eva Skořepová | 02.03.2023

Přijďte si od 17. do 19. března prohlédnout prezentaci závodních plachetnic a výstavu ke 130 letům jachtingu na stánek Českého svazu jachtingu na výstavě lodí FOR BOAT v pražských Letňanech!



 
Český jachting letos slaví 130 let od svého vzniku. V roce 1893 založil Josef Rössler Ořovský Český Yacht Klub, který byl prvním českým klubem na našem území. Tento pražský klub připravil pro návštěvníky výstavu k tomuto významnému výročí.

 


 
Návštěvníci na stánku ČSJ v hale 1 (sektor B1) uvidí závodní plachetnice pro děti a mládež: Nejmenší je Optimist pro děti od 6 do 15 let, nejrozšířenější dětská plachetnice na světě – na největších závodech startuje 1 200 lodí, na mistrovství České republiky je přijíždí více než sto. Loď RS Tera bude pro děti připravena na jachtařském simulátoru a vystavená dvouposádková RS Feva je ideální pro mládež od 12 let. Představí se také akční skif RS700 a jednoposádková loď s genakrem RS Vareo. Tyto dvě lodní třídy budou mít své mistrovství Evropy v květnu na Nových Mlýnech. Česko bude letos hostit dokonce mistrovství světa – na Nechranicích se v červenci pojede na lodích RS500, i tuto dvouposádkovou loď si můžete na výstavě prohlédnout. K vidění bude i jednoposádková loď RS Aero nebo rodinná plachetnice RS Zest.

 


 

Výstava FOR BOAT bude probíhat v souběhu s veletrhem obytných automobilů a přívěsů FOR CARAVAN a s veletrhem cestovního ruchu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Návštěvníci se seznámí s nejnovějšími trendy i technologickými novinkami odvětví karavaningu, lodí či vodních sportů. Zájemci si mohou pořídit vysněný vůz nebo načerpat inspiraci pro dovolenou i cestovatelské rady. Výstaviště tak nabídne na ploše 22 000 čtverečních metrů produkty a technologie těchto odvětví od více než 130 vystavovatelů z celé republiky, ale také sousedních zemí. K vidění bude to nejlepší ze světa nezávislého cestování, návštěvníci si poslechnou také rady a tipy zkušených cestovatelů.
 
V rámci veletrhu FOR BOAT se poprvé v Česku představí značky TIGÉ a ATX. Jedná se o speciálně konstruované sportovní lodě s patentovaným konvexním trupem, které jsou určeny především pro vodní sporty jako wakesurfing, wakeboarding a vodní lyžování. Vystaveny budou modely Tigé Z1, Tigé Z3 a ATX 22 Type-S i surf systémy „GO“ a TAPS 3T, které společně s motory Indmar Raptor činí z lodí Tigé a ATX jedničky ve své kategorii.
 
Bohatou expozici v PVA EXPO PRAHA vybuduje Marine Centrum. K vidění bude průřez nabídky špičkových japonských lodních motorů TOHATSU, novinka italské značky Saver 660 Walk Around nebo klasika mezi spolehlivými RIB čluny pro profesionály Zodiac PRO 5.5. V expozici nebudou chybět vodní skútry Sea-Doo, které budou zastoupeny modely WAKE 230 PRO a nejluxusnějším skútrem na světě GTX 300 Limited.
 
Společnost Wavy Boats bude prezentovat značky z exkluzivně zastoupených loděnic: Parker, Corsiva Yachting, Darek&CO, Valory Boats, Szymanski Boats, Roto-Boat a River Boats. U firmy RAL-Vodní skútry bude možné prohlédnout si například YAMAHA SUPERJET model 2023, SEA-DOO GTI 170 SE nebo stroj z kategorie Luxury, SEA-DOO GTX 300 Limited, který má pro letošní rok několik inovací. Chybět v Letňanech nebudou ani expozice známých firem jako například AVAR-YACHT nebo f.a.s yachting zastupující na českém trhu od roku 1993 francouzského výrobce lodí Jeanneau. Také letos se bude konat i prodejní bazar lodí.
 
Výstava FOR CARAVAN představí expozice nabité novinkami významných značek. Společnost CARAVAN METROPOL přiveze do Letňan modely Hymer, Burstner, Niesmann + Bischoff a Eriba. Vystavovatel Campingworld Neugebauer doveze vozy Carthago Reisemobile, Malibu Reisemobile a Etrusco. Exkluzivní modely Concorde a Etrusco se chystá představit vystavovatel Blue Rent. Další významní dodavatelé karavanů, obytných vozů a vestaveb vyplní každý metr čtvereční výstaviště, aby nabídli nejširší výběr variant svobodného cestování na jednom místě. Nebudou chybět také vystavovatelé Karavan Travel, Resl Group, H-EKO, Egoé base, RV Evolution, KOV Velim a mnoho dalších. Zájemci si mohou prohlédnout i portfolio značek jako Fendt Caravan, Mobilvetta, EuraMobil, Laika, Etrusco, VANTourer, McLOUIS a Forster, které přiveze do Prahy Karavan centrum Morava. Návštěvníci uvidí jednotlivé zpracování vozidel, design a možnosti rozložení interiéru. Karavany Humpolec vystaví modely od Eura Mobil, Rimor a BluCamp. Novinky na českém trhu se poprvé uvedou v Letňanech i díky firmě Karavany Lubná, která nabídne futuristický a praktický Karavan FormaCamper, od polské firmy s dlouholetou tradicí předvede vestavby na podvozcích VW T6.1 a Mercedes Sprinter a také E-autobus. Nebudou chybět kempinkové a outdoorové spotřebiče jako lampy, topidla, vařiče, grily, sety nádobí a podobně. Zájemci o vestavby najdou zajímavou inspiraci například na stánku společnosti VISU, s obytnými nástavbami poradí třeba camper4mountain. Také letos se uskuteční bazar karavanů a k dispozici bude i karavanové městečko pro návštěvníky.
 
Načerpat inspiraci či rady od světových cestovatelů bude možné na festivalu KOLEM SVĚTA, který se koná 18. a 19. března. Kompletní portfolio pro cestování a dovolenou doplní souběžné veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Více na www.forcaravan.cz a www.forboat.cz.
 
Neváhejte a přijďte se podívat!
Vstupenky zdarma si stáhnete po přihlášení na stránky ČSJ zde: https://www.sailing.cz/for-boat


 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Tradiční soustředění mládeže na Velkém Dářku pro lodní třídy Optimist, ILCA 4 a Techno 293 e b...


Začátek jachtařské sezóny 2023 se nezadržitelně blíží. Vzhledem k tomu, že je plutí motorových...

S lítostí oznamujeme, že dne 5. února 2023 zemřel Josef Kába, dlouholetý člen Českého Yacht Kl...

Zveme vás na jachtařskou afterparty, která vypukne po slavnostním vyhlášení ankety Jachtař rok...

Zobrazit všechny články


nahoru